Urheilu

Yle Urheilu: Näillä 3 keinolla edistämme tasa-arvoa

Yle Urheilu ja Yle Sporten ovat päättäneet toimenpiteistä tasa-arvon edistämiseksi sisällöissään. Toimet ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan 100 tasa-arvotekoa -hanketta.
Yksi Ylen jatkuvaan parantamiseen tähtäävistä toimenpiteistä on keväällä 2018 alkava kotimaisen palloilun Mestaruusputki-tv-konsepti. Se nostaa naisten otteluiden tv-näkyvyyden samalle tasolle kuin miesten sarjoissa.
Toiseksi Yle Urheilu ja Yle Sporten ryhtyvät seuraamaan tasa-arvon toteutumista verkkosivustoillaan reaaliaikaisesti. Samalla urheilutoimitukset sitoutuvat vahvistamaan uutisointia naisurheilusta niin määrällisesti kuin laadullisesti.
Kolmantena tasa-arvotekona Yle on päättänyt erityisesti nuorille kohdeyleisölle suunnatuista tarinallisista sisällöistä, joissa nostetaan naisurheilua ja -urheilijoita.
Yle selvitti keväällä sukupuolten tasa-arvon toteutumista urheilusisällöissään ja yleisön mielikuvia tarjonnasta.
Valtaosa suomalaisista on tutkimuksen mukaan sitä mieltä, että Ylen urheilusisällöt palvelevat naisyleisöjä hyvin. Vain 23 prosenttia ajattelee, että sisällöt on suunnattu kohdennetummin miehille.
Myös vaikuttajat näkevät Ylen roolin tasa-arvonäkökulmasta positiivisena: Yle seuraa laajasti naisurheilua – kuten voimistelua, taitoluistelua, ratsastusta, naisten palloilua – joita kaupallinen media ei seuraa lainkaan. Ylen urheilutoimituksissa on runsaasti naispuolisia journalisteja ja myös asiantuntijoiksi on valittu yhä enemmän naisia.
Sisällön määrällinen tarkastelu osoitti selkeitä parannuksen paikkoja. Yksilöurheilun määrässä tasa-arvo toteutuu jo nyt kiitettävästi, esimerkiksi yleisurheilussa ja maastohiihdossa naisia on puolet, mutta palloilulajien näkyvyydessä ollaan kaukana tasa-arvosta.
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat