Politiikka

Yleä ryöpyttänyt Sipilä parahti jo syyskuussa: ”Mitä jos Yle loppuu ja Maikkari loppuu, mitä sitten?”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vaiensi Yleisradion viime viikolla Terrafame-asiassa, uutisoi Suomen Kuvalehti tänään. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilä-jutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle. Pääministeri oli lehden mukaan kirjoittanut, että ei luota Yleisradioon lainkaan.

Sipilän syyskuiset kommentit Yleisradiosta asettuvat tänään entistä erikoisempaan valoon. Sipilä kommentoi tuolloin keskellä toisen keskustaministerin Anne Bernerin Finavia-jupakkaa, että ”Mitä jos Yle loppuu ja Maikkari loppuu, mitä sitten”. Sipilän koettiin jo tuolloin astuneen vapaan tied0nvälityksen varpaille ja uhanneen sitä jollain tapaa.

Sipilä vastasi näin, kun häneltä kysyttiin, mikä on liikenne- ja viestintäministerin asema on, jos eduskunnan tarkastusvaliokunta löytää hänen toiminnastaan moitittavaa Finavia-jupakassa.

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kiistää omasta ja Ylen puolesta, että pääministeri  olisi vaikuttanut Ylen uutisointiin. Jääskeläinen sanoo STT:lle, että Yle on tehnyt Sipilää ja Terrafamea koskevat uutisointipäätökset täysin itsenäisesti osana tavanomaista uutisharkintaa.

Päätoimittaja Jääskeläisen pitkä kirjoitus Sipilän ja Ylen toimista on julkaistu Ylen sivuilla. Sen mukaan pääministeri tuohtui uutisoinnista, ja katsoi sen olleen vihjailevaa. Lisäksi Sipilä välitti tuohtuneena sähköpostitse saamaansa varsin vihamielistä kansalaispalautetta sekä Jääskeläiselle että jutun kirjoittaneelle toimittajalle.

”Kyllä, hän ilmeisen suuttuneena ilmoitti että hänen luottamuksensa Yleen on täysi nolla. Tosin hän katsoi myös, että hänen vaikutelmansa mukaan tunne on molemminpuolinen.”

Jääskeläisen mukaan Yle ei kuitenkaan lopettanut asian käsittelyä, eikä Sipilä vaientanut Yleä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat