Kotimaa

Yleisradion kohutoimittaja: Bussikuski ajoi autoni tuusan nuuskaksi – hihkuu silti tyytyväisenä: ”Tästä tulee tapa!”

Lehtikuva
Lehtikuva

Yleisradion toimittaja Sanna Ukkola koki juhannusviikolla ikävän yllätyksen. Pressiklubin juontajanakin tunnettu Ukkola kertoo tapauksesta Twitter-tilillään torstaina.

”Ilmeisesti ohitse ajanut bussi ajoi parkissa olevan autoni tiistaina tuusannuuskaksi.”

Ukkola ei vaikuta päivityksensä perusteella olevan asiasta dramaattisen pahoillaan, sillä hän on löytänyt asiasta kultareunuksen.

”Positiivinen asia kurjuudessa: tänään ensimmäistä kertaa pyörällä töissä ja en voi tajuta, miksi en ole tehnyt tätä aikaisemmin! Tästä tulee tapa!”

Ukkola korvaisi ajankohtaisia uutisaiheita käsitelleen Pressiklubin veturina ohjelmaa vuosia vetäneen Ruben Stillerin 2017. Viimeinen jakso Pressiklubista tehtiin toukokuussa 2018. Yle kertoi, että Ukkola siirtyi juontamaan syksyllä 2018 alkavaa Sannikka&Ukkola-ajankohtaisohjelmaa yhdessä Marja Sannikan kanssa.

Ukkola tunnetaan Pressiklubin lisäksi muistakin julkisuudessa käsitellyistä tapauksista. Julkisen sanan neuvosto JSN kertoi toukokuussa, että Yle rikkoi hyvää journalistista tapaa julkaistessaan kolumnin, jossa Ukkola selitti, miksi oli yhteydessä häntä sosiaalisessa mediassa kritisoineen henkilön työnantajaan. Neuvosto katsoi tuolloin, että Yle toimi harkitsemattomasti ja rikkoi Journalistin ohjeiden kohtaa 4, jonka mukaan toimittaja ei saa käyttää asemaansa väärin.

JSN katsoi, että Ukkola puolusteli kolumnissa omaa epäasiallista toimintaansa leimaamalla tunnistettavissa olevan yleisön edustajan yksipuolisella ja liioittelevalla tavalla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Mikko Salmi

”Perkele, ne jätteet on ajettava Suomesta”
10.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat