Politiikka

Ylen hallintoneuvoston demarit: ”Odotamme selvitystä pääministeri Sipilältä”

lehtikuva / timo heikkala
lehtikuva / timo heikkala
lehtikuva / timo heikkala

Ylen hallintoneuvoston demarijäsenet hämmästelevät pääministeri Juha Sipilän voimakasta hyökkäystä Ylen riippumattomuutta kohtaan ja kannattavat hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Kivelän (ps.) ehdotusta pääministeri Sipilän viestien selvittämisestä. Kivelä on ehdottanut selvityksen tekemistä Suomen Kuvalehden tänään julkaisemasta uutisesta.

”Uutisen mukaan pääministeri Sipilä olisi yrittänyt vaikuttaa Ylen journalistiseen julkaisulinjaan viikonlopun aikana, kun kävi ilmi, että hän oli mahdollisesti sukulaissuhteidensa takia jäävi tehdessään Terrafame-päätöksiä.  Tämä väite on vakava sekä pääministeriä että Yleä kohtaan.”

Sosialidemokraattien mukaan objektiivisen tiedonvälityksen ja Ylen riippumattoman aseman on oltava kaikkien poliittisten toimijoiden erityissuojeluksessa.

”Pelkkä epäilys siitä, että joku yrittää poliittisesti vaikuttaa ohjelmasisältöihin heikentää Yleisradion uutistoiminnan riippumattomuuden uskottavuutta. Euroopassa olemme jo todistaneet kehitystä, jossa valtaapitävät ovat karsineet lehdistönvapautta vaimentaakseen kriittisen arvostelun.”

Demarien mukaan yhteiskunnan kannalta on tärkeää tietää, yrittikö Suomen pääministeri vaikuttaa Yleisradion johtoon omassa asiassaan?

”Odotamme selvitystä pääministeri Sipilältä mihin hän on pyrkinyt, lehtitietojen mukaan lukuisilla sähköpostiviesteillä.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat