Politiikka

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajat tukevat Ylen päätoimittaja Jääskeläisen toimintaa – Kivelä: ”Arvostan korkean työetiikan miehenä”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Kimmo Kivelä (ps.) ottaa kantaa Suomen Kuvalehden uutiseen, jonka mukaan pääministeri Juha Sipilä vaiensi Ylen uutisointia Terrafame-asiassa.

Suomen Kuvalehden uutisen mukaan Ylen johto, käytännössä päätoimittaja Atte Jääskeläinen olisi kieltänyt kahden jutun edistämisen. Atte Jääskeläinen on kirjoittanut asiasta, ja katsoo, ettei pääministeri ole vaientanut Yleä.

– Vaientamisyyyte on vakava julkisen palvelun yhtiön osalta. Arvostan Atte Jääskeläistä korkean ammattitaidon ja työetiikan miehenä. Luotan sinänsä hänen arvostelukykyyn. Tuntuu ihmeelliseltä väittämä, että hän olisi vaientanut koska neljä päivää rummutettiin tätä asiaa Ylellä, Kimmo Kivelä kommentoi Demokraatille.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Kivelä on kuitenkin sanonut olevansa yhteydessä Ylen uutispuolen johtoon niin pian kuin mahdollista ja haluavansa asiasta lisäselvitystä.

Sipilän toiminnasta suhteessa Ylen journalismiin hän toteaa, ettei tunne sitä ja jokainen vastaa omista tekemisistään.

Myös Ylen hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, varapuhemies Arto Satonen (kok.) sanoo, että hänellä ei ole mitään lisättävää siihen, mitä Atte Jääskeläinen on asiasta kirjoittanut.

– Siinä on aika perusteellisesti selitetty tämä asia, miten se on mennyt. Ylessähän on niin, että Ylen toimiva johto tekee päätökset, hallintoneuvosto ei näitä yksittäistapauksia käsittele, Satonen muistuttaa.

– Olennaista on se, mitä Jääskeläinen sanoo, että he tekevät aina itsenäisesti päätökset, miten uutisoidaan. Ja varsin laajasti Yle on tätä asiaa uutisoinut.

Juha Sipilän toimintaa Satonen ei lähde isommin arvioimaan.

– Kuten Jääskeläinen sanoo, tämä ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinen kerta, kun joku henkilö hermostuu ja loukkaantuu häneen liittyvästä uutisesta. Se on ihan luonnollista. Jääskeläinen sanoo hyvin, että myös Ylen päässä pitää tottua siihen, että kritiikkiä tulee.

Satonen toteaa lopuksi, että Sipilän toiminta Katera Steeliin -jääviyskysymyksiin liittyen on oikeuskanslerin selvitettävänä.

– Sieltä tulee ratkaisu. Se on tärkeä asia, että se selvitetään sitä kautta.

Uutiseen lisätty kello 11.02. lainaus Maaseudun Tulevaisuudesta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat