Politiikka

Ylen kysely: Nato-jäsenyyden kannatus pudonnut alle 20 prosentin

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Noin joka viides suomalainen veisi Suomen Natoon, selviää Ylen keskiviikkona julkaisemasta kyselystä. Marraskuun lopulla ja joulukuun alussa tehdyssä kyselyssä Natoa kannatti 19 prosenttia suomalaisista. Vastaavassa kyselyssä alkuvuonna Natoa kannatti 21 prosenttia vastaajista.

Sotilaallista liittoutumattomuutta kannattaa 53 prosenttia vastanneista. Epävarmojen osuus on 28 prosenttia. Myös Nato-kansanäänestyksen kannatus on laskussa, mutta edelleen sitä puoltaa yli puolet.

Vastaajista puolet katsoo, että Ruotsin esimerkkiä ei pitäisi seurata, jos se liittyisi Natoon. Ruotsissa marraskuussa tehdyssä kyselyssä 44 prosenttia vastaajista kannatti Nato-jäsenyyttä.

Jäsenyyden kannatus suomalaisten keskuudessa on laskenut tasaisesti vuodesta 2014, jolloin Nato-jäsenyyttä kannatti 25-30 prosenttia kyselyihin vastanneista.

Puoluekantansa ilmoittaneiden joukossa suopeimmin Nato-jäsenyyteen suhtaudutaan kokoomuksessa, mutta yhdenkään puolueen kannattajien keskuudessa enemmistö ei kannata jäsenyyttä.

Ylen kyselyn toteutti Taloustutkimus, ja siihen haastateltiin noin tuhat ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttia suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat