Politiikka

Ylen toimittaja julkaisi kaikki Sipilän viestit Facebookissa — ”Journalistin tehtävä on välittää tietoa”

lehtikuva / timo heikkala
lehtikuva / timo heikkala
lehtikuva / timo heikkala

Yleisradion toimittaja Salla Vuorikoski on julkaissut Facebook-sivullaan kaikki pääministeri Juha Sipilän hänelle ja Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle lähettämät viestit. Viestinvaihdosta on poistettu Sipilän lähettämä kansalaispalaute.

”Julkaisen nämä viestit kahdesta syystä. Ensimmäinen ja painavin syy on se, että katson nyt tässä tilanteessa yleisöllä olevan oikeus saada tietoa yhteiskunnallisesti merkittävän asian taustoista. Journalistin tehtävä on välittää tietoa. En näe myöskään sellaista painavaa perustelua, jonka takia yleisön tiedonsaantia tässä kohdassa pitäisi rajoittaa.”

”Toinen syy viestien julkaisemiseen on se, että Yleisradion toimituksellinen johto on niin ikään päätynyt samaan arvioon, jonka mukaan viestien sisältöä on syytä käsitellä julkisesti.”

Toimittaja ei kuitenkaan julkaise pääministerin hänelle lähettämiä kansalaispalautteita.

’”En näe siihen painavaa journalistista tarvetta. Lähettäjät eivät oletusarvoisesti ole tarkoittaneet, että kyseiset viestit välitetään Yleisradion toimittajalle. Lisäksi osassa viestejä arvioidaan pääministeriä sellaisilla alatyylisillä ilmaisuilla, joita en halua itse toistaa julkisuudessa.”

Useassa Sipilän viestissä lukee, ettei viestiä saa käyttää julkisuudessa.

Vuorikosken mukaan pääministerin viestittely muuttui uutiseksi siinä vaiheessa, kun tämä ryhtyi välittämään kansalaisten hänelle eduskunnan sähköpostiin lähettämää viestiä eteenpäin sekä päätoimittajalle että hänelle.

”Tiimissämme sitä pidettiin hyvin erikoisena toimintatapana. Uutisarvoa lisäsi se, että pääministeri ilmoitti viestien välittämisen jälkeen, että hänen arvostuksensa Yleisradiota kohtaan on täysi nolla.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat