Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ylen vaaligallupissa ei yllätyksiä: kokoomus kärjessä, perässä seuraavat SDP ja keskusta

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kokoomus pitää kärkisijaa Ylen aluevaalikannatusmittauksessa 22,4 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi hieman yli puoli prosenttiyksikköä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seuraavana ovat SDP 18 prosentin kannatuksella ja keskusta 17,7 prosentilla. SDP:n kannatus laski lähes prosenttiyksikön, kun keskustan tuki kasvoi aiemmasta mittauksesta 2,4 prosenttiyksikköä

Neljäntenä olevan perussuomalaisten kannatus putosi 14,3 prosenttiin. Laskua oli yli kolme prosenttiyksikköä. Kärkinelikon järjestys oli sama myös Helsingin Sanomien teettämässä, eilen julkistetussa kyselyssä.

Vasemmistoliiton kannatus pysyi Ylen mittauksessa 8,1 prosentissa. Vihreiden suosio laski 0,2 prosenttiyksikköä 7,4 prosenttiin.

RKP:n kannatus vahvistui yli prosenttiyksikön viiteen prosenttiin. Kristillisdemokraatteja tuki 3,4 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 1,8 prosenttia.

Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos aluevaalit olisivat nyt.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja siihen vastasi yli 3  150 ihmistä. Heistä lähes 2  100 vastaajaa kertoi kantansa. Mukana ei ollut helsinkiläisiä, sillä he eivät äänestä näissä vaaleissa.

Tutkimus tehtiin 27.12.-18.1 välisenä aikana. Sen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta. Äänensä antoi ennakkoon hieman yli miljoona ihmistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE