Ulkomaat

Yli 130 ihmistä kuollut tulvissa ja maanvyöryissä Bangladeshissa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Bangladeshissa ainakin 134 ihmistä on kuollut rankkasateissa ja maanvyöryissä maan kaakkoisosassa. Asiasta tiistaina kertoneiden viranomaisten mukaan moni surmansa saaneista hautautui koteihinsa nukkuessaan.

Poliisi on varoittanut, että kuolonuhrien määrä todennäköisesti nousee pelastustyöntekijöiden edetessä syrjäisimmille seuduille.

Suurin osa tähän mennessä kuolleina löydetyistä ihmisistä sai surmansa Rangamatin alueella. Paikallisviranomaisten mukaan alueelta on löydetty kuolleena jo 98 ihmistä.

– Kuolouhrien määrä saattaa vielä nousta, arvioi myös Rangamatin paikallishallinnon edustaja.

Monet Rangamatin alueella surmansa saaneista kuuluivat köyhiin heimoyhteisöihin.

Lisäksi tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut ihmisiä ainakin Chittagongin ja Bandarbanin alueilla. Chittagongissa on löydetty tähän mennessä kuolleena 30 ihmistä ja Bandarbanin alueella kuusi. Lisäksi arviolta 15 ihmistä on kateissa. Heidän pelätään jääneen maanvyöryjen alle.

Hirmumyrsky Mora tuhosi tuhansia koteja.

Monsuunisateet ovat ravistelleet Bangladeshia vain muutama viikko sen jälkeen, kun hirmumyrsky Mora tappoi ainakin kahdeksan ihmistä ja tuhosi tuhansia koteja niin ikään maan kaakkoisosassa.

Bangladeshin kaakkoisosassa asuu muun muussa arviolta 300 000 rohingya-muslimivähemmistöön kuuluvaa ihmistä, jotka ovat paenneet vainoja Myanmarista.

Rohingya-muslimeiden johtajan mukaan viimeisimmät rankkasateet ovat heikentäneet entisestään elinoloja pakolaisleireissä, joita Mora-myrsky jo runnoi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat