Yli 130 ihmistä kuollut tulvissa ja maanvyöryissä Bangladeshissa

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Bangladeshissa ainakin 134 ihmistä on kuollut rankkasateissa ja maanvyöryissä maan kaakkoisosassa. Asiasta tiistaina kertoneiden viranomaisten mukaan moni surmansa saaneista hautautui koteihinsa nukkuessaan.

Poliisi on varoittanut, että kuolonuhrien määrä todennäköisesti nousee pelastustyöntekijöiden edetessä syrjäisimmille seuduille.

Suurin osa tähän mennessä kuolleina löydetyistä ihmisistä sai surmansa Rangamatin alueella. Paikallisviranomaisten mukaan alueelta on löydetty kuolleena jo 98 ihmistä.

– Kuolouhrien määrä saattaa vielä nousta, arvioi myös Rangamatin paikallishallinnon edustaja.

Monet Rangamatin alueella surmansa saaneista kuuluivat köyhiin heimoyhteisöihin.

Lisäksi tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut ihmisiä ainakin Chittagongin ja Bandarbanin alueilla. Chittagongissa on löydetty tähän mennessä kuolleena 30 ihmistä ja Bandarbanin alueella kuusi. Lisäksi arviolta 15 ihmistä on kateissa. Heidän pelätään jääneen maanvyöryjen alle.

Hirmumyrsky Mora tuhosi tuhansia koteja.

Monsuunisateet ovat ravistelleet Bangladeshia vain muutama viikko sen jälkeen, kun hirmumyrsky Mora tappoi ainakin kahdeksan ihmistä ja tuhosi tuhansia koteja niin ikään maan kaakkoisosassa.

Bangladeshin kaakkoisosassa asuu muun muussa arviolta 300 000 rohingya-muslimivähemmistöön kuuluvaa ihmistä, jotka ovat paenneet vainoja Myanmarista.

Rohingya-muslimeiden johtajan mukaan viimeisimmät rankkasateet ovat heikentäneet entisestään elinoloja pakolaisleireissä, joita Mora-myrsky jo runnoi.

Trooppisen myrskyn aiheuttamat maanvyöryt vaatineet ainakin 26 hengen Filippiineillä

Kuva: Lehtikuva

Filippiineillä kymmeniä ihmisiä on kuollut tai joutunut kateisiin trooppisen myrskyn aiheuttamissa maanvyöryissä. Viranomaiset kertoivat sunnuntaina 26 ihmisen kuolleen ja yli 20:n olevan kateissa.

Kai-Tak-myrsky moukaroi lauantaina Filippiinien itäosia. Se katkoi sähkölinjoja ja nostatti tulvia. Lauantaina myrsky laantui, mutta viranomaiset varoittivat uusien tulvien ja vyöryjen vaarasta.

Lauttaliikenne myrskyn piinaamalla alueella oli sunnuntaina yhä poikki, ja 15 000 ihmistä oli sen vuoksi jäänyt jumiin.

– Olen ollut jumissa kolme päivää ja nukkunut bussissa. Haluan vain päästä kotiin perheeni luo joulua viettämään, valitti 55-vuotias maanviljelijä AFP:lle.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Ruotsin pääministeri: Uudessa laissa lisättäisiin raiskaukseksi luettavia tekoja ja rangaistuksia kovennettaisiin

Ruotsin hallitus ehdottaa lakia, jonka mukaan seksi olisi kiellettyä henkilön kanssa, joka ei ole nimenomaisesti sanonut kyllä tai aktiivisesti osoittanut halukkuutta olla mukana.

Pääministeri Stefan Löfven perustelee lakihanketta sillä, että seksin pitää olla vapaaehtoista. Jos se ei ole vapaaehtoista, se on laitonta. Uudessa laissa lisättäisiin raiskaukseksi luettavia tekoja ja rangaistuksia kovennettaisiin.

Esityksen pohjalla on komiteaehdotus, josta vallitsee suuri yksimielisyys puolueiden kesken.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Veitsihyökkäys Gabonissa – kaksi tanskalaista haavoittui turistien suosimalla torilla

Kaksi tanskalaista on eilen haavoittunut veitsihyökkäyksessä Gabonissa Afrikan länsirannikolla. Toisen vammat ovat vakavia. Miehet ovat sairaalahoidossa.

Hyökkäys tapahtui turistien suosimalla torilla. Gabonin viranomaiset ovat pidättäneet teosta nigerialaisen miehen. Hänet otettiin kiinni tekopaikalla.

Gabonin viranomaisten mukaan mies kertoi halunneensa kostaa Yhdysvaltain muslimien vastaiset hyökkäykset ja Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Salaperäinen ”ohjusmies” napattiin kiinni – toimi viranomaisten mukaan Pohjois-Korean puolesta

Australiassa on pidätetty mies, joka yritti poliisin mukaan myydä Pohjois-Korean hyväksi muun muassa ohjuksiin liittyvää teknologiaa. Poliisi sanoo miehen toimineen Pohjois-Korean taloudellisena agenttina.

Kaupat olisivat rikkoneet Pohjois-Korealle määrättyjä kansainvälisiä pakotteita.

Mies on ilmeisesti korealaistaustainen ja asunut poliisin mukaan Australiassa noin 30 vuotta.

Keskustelua aiheesta

”Olen tehnyt jotain mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt” – USA:ssa ufo-ohjelma: miljoonarahoitus piilotettiin

Yhdysvalloissa puolustusministeriö Pentagonilla on ollut vuosia ufo-ohjelma, kertoo New York Times.

Lehden mukaan tunnistamattomia lentäviä esineitä tutkiva ohjelma käynnistyi vuonna 2007 ja sai 22 miljoonan dollarin rahoituksen puolustusministeriölle varatusta budjetista. Rahoitus oli piilotettu 600 miljardin dollarin vuotuiseen budjettiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pentagon on myöntänyt ohjelman olemassaolon. Puolustusministeriö kertoo, että ohjelma lakkautettiin vuonna 2012, mutta New York Timesin lähteiden mukaan ohjelma on edelleen käynnissä.

Ohjelman laittoi alulle nykyisin eläkkeellä oleva demokraattisenaattori Harry Reid. Hän kertoo lehdelle, ettei häpeä tai ole pahoillaan siitä, että käynnisti ohjelman.

– Olen tehnyt jotain mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt, hän sanoi.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta