Ulkomaat

Yli 2 000 vaarallista tuotetta vedettiin pois – listalla usein leluja

Yli 2 200 vaarallista tuotetta vedettiin pois myyntihyllyiltä Euroopassa viime vuonna, kun niistä oli tehty ilmoitus hälytysjärjestelmä Rapexiin. Ilmoitukset koskivat nyt viime vuosien tavoin usein leluja, moottoriajoneuvoja sekä vaatteita ja asusteita.

Suomi teki viime vuonna yhteensä 102 ilmoitusta Suomen markkinoilta löytyneistä vaarallisista tuotteista, ilmoittaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Suomen ilmoitusten määrä kasvoi edellisvuosista.

– Suomen ilmoitusten määrän kasvuun vaikutti osaltaan riskeihin kohdennettu markkinavalvonta. Ei siis voida suoraan päätellä, että vaarallisten tuotteiden määrä Suomen markkinoilla olisi kasvanut, sanoo ylitarkastaja Jenni Mutka Tukesista.

Suomi ilmoitti hälytysjärjestelmään esimerkiksi led-valaisimista, joissa on sähköiskun vaara, ihovoiteista, joissa on allergisoivia ainesosia sekä leluista, joissa on kiellettyjä muovin pehmentimiä tai pieniä, tukehtumisvaaraa aiheuttavia osia.

Kemialliset riskit näkyivät Euroopan mitassa useiden eri tuoteryhmien hälytyksissä. Muita tuotteiden yleisesti aiheuttamia riskejä olivat ulkoiset vammat sekä tukehtumis-, sähköisku- ja palovaara.

Vaarallisten tuotteiden hälytysjärjestelmään on kerätty tietoja vuodesta 2003.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat