Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Yli-Viikari pidätettiin virasta – tässä on hänen sijaisensa

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on eduskunnan kansliatoimikunnan päätöksestä pidätetty viralta keskusrikospoliisin käynnissä olevan esitutkinnan ajaksi. Tarkastusviraston pääjohtajan sijaisena toimii johtaja Matti Okko.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Valtiontalouden tarkastusvirasto on omana ratkaisunaan päättänyt pidättää johtaja Mikko Koirasen virantoimituksesta mahdollisen rikossyytteen ja sen edellyttämän esitutkinnan ajaksi.

Tarkastusviraston toiminnasta tehdään parhaillaan selvityksiä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Tarkastusvaliokunta selvittää tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa tarkastusviraston taloudenhoidossa. Eduskunnan tilintarkastajat ovat käynnistäneet ylimmän johdon edustus-, matka- ja hankintakuluista erityistilintarkastuksen, jonka on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä. Lisäksi tarkastusvirastossa arvioidaan kustannustehokkuutta eri toiminnoissa sekä kokemuksia organisaatiomallista.

”Julkinen ja avoin keskustelu on tärkeää. On selvää, että toimintatavat on arvioitava huolella ja toimintaa parannettava”, Okko sanoo VTV:n tiedotteessa.

Okon mukaan yleinen keskustelu on kohdistunut pariin yksittäiseen tarkastukseen eikä anna tasapainoista kokonaiskuvaa VTV:n tarkastustoiminnasta.

”Tarkastusten laadunvalvonta ja dokumentointi on tarkasti määriteltyä ja ohjeistettua. Tarkastus- ja valvontatyö perustuu tarkastussuunnitelmaan, jota laadittaessa otetaan huomioon aiheiden valtiontaloudellinen merkittävyys ja riskit. Kaikkia hallinnonaloja tarkastetaan säännöllisesti”, Okko sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE