Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yllätyksetön ja yksipuolinen, Veronmaksajat luonnehtii budjettiesitystä – ”Veroelvytys loistaa poissaolollaan”

Istock
Veronmaksajain keskusliitto esittää kotitalousvähennyksen nostamista jo kuluvan vuoden aikana.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää valtiovarainministeriön budjettiehdotusta yllätyksettömänä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lehtinen moittii, että budjettiesitys noudattaa hallituksen linjaa, jossa ”elvytyksessä satsataan edelleen hyvin yksipuolisesti pelkästään menojen lisäämiseen”.

– Veroelvytys loistaa valitettavasti ministeriön budjettiehdotuksessa poissaolollaan. Tasapainoisessa kokonaisuudessa pitäisi elvyttää myös verotusta keventämällä, ei ainoastaan julkisia menoja paisuttamalla, Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Hallituksen budjettiriihestä Lehtinen sanoo toivovansa päätöksiä palkkaverotusta nyt uhkaavan kiristymisen estämisestä. Palkansaajamaksujen muutosten vaikutuksesta palkansaajan tuloveroprosentti uhkaa nousta eri tulotasoilla 0,4-0,6 prosenttiyksikköä.

– Budjettiriihessä olisi syytä taittaa palkkaverotusta vuonna 2021 nyt uhkaava kiristyminen kevennykseksi. Sosiaalivakuutusmaksujen kiristyspaineita on purettava ja toteutettava tarvittavia kevennyksiä tuloveroperusteisiin, Lehtinen sanoo.

Lehtisen mukaan koronavirusepidemian aiheuttamasta taantumasta toivuttaessa on myös syytä vaalia erityisesti kotimaista kysyntää, eikä satsata vain viennin edellytyksiin.

Koronarajoituksista erityisesti kärsineiden kotitalouspalvelujen nopeavaikutteiseksi täsmäelvytykseksi Lehtinen ehdottaa kotitalousvähennyksen enimmäismäärän korottamista 2250 eurosta 3000 euroon jo kuluvana vuonna. Hän säilyttäisi summan samana myös ensi vuonna.

– Korottamalla vuoden 2020 kotitalousvähennystä kannustettaisiin jo tänä syksynä kotitalouksia mukaan työllistämään ja helpottamaan alan yrittäjien ahdinkoa, hän sanoo.

Lehtisen mukaan kotitalousvähennykseen tällä vaalikaudella tehty leikkaus tulisi ensi vuonna purkaa palauttamalla vähennys 50 prosenttiin työkorvauksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE