Kotimaa

Yllätys: liikenne sujuu Turun moottoritiellä – suojavallia rakennetaan iltaan asti

Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Turun moottoritie eilen Espoon Kirkkojärven kohdalla.
Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Turun moottoritie eilen Espoon Kirkkojärven kohdalla.
Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Turun moottoritie eilen Espoon Kirkkojärven kohdalla.

Turunväylälle ei ole kertynyt ruuhkaa iltapäivällä, kerrotaan Liikennevirastosta. Turun moottoritiellä Espoon kohdalla on käytössä vain yksi ajokaista molempiin suuntiin, koska tulvavettä nousi tielle tiistaina illalla.

– Turunväylä toimii ihan hyvin, ihmiset ovat ajoittaneet töistä lähtönsä aika hyvin. Meidän toiveissamme onkin ollut, että niin aamu- kuin iltaliikenteessä poikettaisiin hieman arkirutiinista ja lähdettäisiin vähän myöhemmin tai aiemmin, jos mahdollista, kertoo Liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

– Ihmiset käyttävät myös vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Länsiväylää, hän lisää.

Jaatinen arvioi, ettei nyt suljettuja ajokaistoja saada avattua ennen ensi viikon loppua.

– Ensi viikkoa ajatellen autoilijoille olisikin hyvä neuvo, että maanantaina töihin mennessä siellä on edelleen tämä tien pientareelle tehty suojavalli ja sitä kautta tämä liikennerajoitus, Jaatinen sanoo.
Jaatisen mukaan Liikennevirasto ja Puolustusvoimat ovat sekä jatkaneet että vahvistaneet suojavallia. Hiekkasäkeistä tehty suojavalli on tällä hetkellä noin 250 metriä pitkä, ja sitä on tarkoitus jatkaa 500 metriin saakka. Suojavallin korkeus on noin 40 senttiä.

– Haluamme varautua torstain ja perjantain välisen yön sateisiin, joiden kautta tulvavesi tulee nousemaan vähän viiveellä perjantaina ja lauantaina. Vesi lähtee nousemaan suhteellisen nopeasti, kun yöllä sataa kovemmin. Maa on sen verran märkää, että se ei hirveästi ime vettä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat