Politiikka

Yltääkö Haavisto toiselle kierrokselle? – ”Tunnelma on älyttömän jännittynyt”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalivalvojaisiin Tavastia-klubille kerääntyy väkeä hiljalleen, ja tunnelma alkuillasta on odottavan jännittynyt. Kaikkiaan tilaisuuteen on ilmoittautunut ennakkoon viisisataa Haaviston kannattajaa.

Joukossa on tuttuja nimiä, kuten median moniottelija Tuomas Enbuske, The Latebirds-yhtyeen Markus Nordenstreng ja legendaarinen ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen. 

Paikalle on tulossa myös lukuisia vihreitä vaikuttajia, kuten Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki, ex-kansanedustaja, kirjailija Rosa Meriläinen ja europarlamentaarikko Heidi Hautala. 

Haavisto saapuu omiensa pariin vasta, kun äänet on laskettu eli noin kello 22.25 tai aiemmin, jos peli on selvä jo ennakkoäänten jälkeen.

Tapahtuman juontavat Katja Ståhl ja Jari Hanska.

Kuusi vuotta sitten vihreiden valvojaisissa syntyi todellinen jännitysnäytelmä, kun Haavisto kiilasi illan edetessä silloisen keskustan ehdokkaan Paavo Väyrysen edelle. Hän oli ylivoimainen nousija vaalipäivän äänten laskennassa. Haavisto sai 18,8 prosentin kannatuksen, ja Väyrynen putosi pelistä 17,5 prosentin kannatuksella.

– Tällä kertaa vaalitilaisuuksissa on ollut paljon enemmän väkeä kuin kuusi vuotta sitten ennen ensimmäistä kierrosta. Tunnelma on älyttömän jännittynyt, sanoi Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi STT:lle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat