Talous

Yrittäjät polttivat päreensä: ”Posti pysyköön lestissään”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Suomen Yrittäjät eivät ottaneet innostuneena vastaan Postin uusinta aluevaltausta. Posti tiedotti tänään ostaneensa valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen HR Hoivan.

Yrittäjäjärjestö pitää yrityskauppaa erittäin haitallisena.

Suomen Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle, ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta. Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.

– Postin tunkeutuminen kilpailuille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä huomauttaa.

Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan.

Hänen mielestään yrityskauppa ”oikein alleviivaa, miten aktiivisesti pyritään luomaan valtakunnallinen valtiovetoinen hoivatoimija”.

– Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan.

Yrittäjäjärjestö pitää uutista huonona myös tulevan sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteiden kannalta. Hallitus on kertonut haluavansa varmistaa pienten ja keskisuurten yritysten pääsyn paremmin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajiksi.

– Jos valtio-omistaja sallii, että Postin kautta luodaan valtakunnallinen valtiovetoinen iso toimija, vaarantuu tavoite kilpailun tuomista tehoista sote-palveluissa, Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama korostaa.

Hänen mielestään on kyseenalaista, voiko aito valinnanvapaus ja markkinoiden toimivuus toteutua, jos julkissektorin omistama tuotanto saa vahvan markkina-aseman.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat