Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yrittäjien kysely: Selvä enemmistö toivoo työtoveriensa olevan rokotettuja

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Selvä enemmistö työelämässä olevista toivoo, että heidän työtoverinsa ovat ottaneet koronarokotuksen. Suomen Yrittäjien teettämässä kyselyssä tätä mieltä oli 82 prosenttia vastanneista. Erityisesti yli 55-vuotiaat pitivät kollegoiden rokotuksia tärkeinä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lähes kaksi kolmesta työelämässä olevasta katsoi, että työnantajien pitäisi voida edellyttää koronarokotusten ottamista työntekijöiltään. Ajatusta vastusti vajaa kolmannes. Vastustajien osuus oli selvästi suurempi alle 45-vuotiaiden joukossa.

-  Tämä näkyy myös yrittäjäjärjestölle tulevasta palautteesta. Rokotukset ja koronapassi jakavat niin yrittäjäkuntaa kuin kaikkia työelämässä olevia, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Janne Makkula tiedotteessa.

Hoiva-alalle pakollisia rokotuksia kannatti 69 prosenttia vastanneista ja vajaa neljännes vastusti.

Enemmistö vastanneista katsoi, että yrityksen pitäisi voida itse päättää, edellyttääkö se asiakkailtaan koronapassia. Tätä kannatti 58 prosenttia. Kolmannes oli eri mieltä.

-  Koronapassilla voitaisiin osaltaan varmistaa mahdollisimman terveysturvalliset palvelut niin asiakkaille kuin työntekijöille. Työnantajalla pitäisi olla mahdollisuus edellyttää työpaikalla koronapassia, Makkula sanoo.

Makkulan mukaan koronapassi pitäisi pikaisesti uudistaa niin, että sen edellytyksiin sisällytetään täysi rokotussarja, sairastettu tauti tai lääkärin lausuntoon perustuva lääketieteellinen syy. Uudistettu passi olisi tarpeen mahdollisia myöhempiä tilanteita varten, jos epidemiatilanne yllättäen heikkenee.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi reilut tuhat ihmistä tammikuun alussa. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE