Talous

Yt-neuvottelut ja myymälöitä uhkaa sulkeminen – brittifirmalla ei mene hyvin Suomen vaatemarkkinoilla

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

S-ryhmän Marks & Spencer -myymälöissä alkavat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut voivat johtaa yhteensä enintään noin 15 hengen irtisanomiseen.

Lisäksi Hämeenlinnan ja Lappeenrannan Marks & Spencer -myymälät saatetaan sulkea ja muiden yksiköiden myymälätilaa saatetaan pienentää.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske S-ryhmän Helsingin ja Tampereen Marks & Spencer -myymälöiden henkilökuntaa tai muita S-ryhmän toimipaikkoja.

Vaatekauppa on käynyt Suomessa jo pitkään verkkaisesti.

Marks & Spencer -ketju toimii franchising-periaatteella ja myymälöitä on Suomessa tällä hetkellä kuusi. Myymälöiden toiminnasta vastaavat pääasiassa S-ryhmän alueosuuskaupat.

Ensimmäinen myymälä avattiin Helsinkiin kaksi vuotta sitten.

– Vaatekauppa on käynyt Suomessa jo pitkään verkkaisesti. Tästä johtuen franchising-liiketoimintamme Marks & Spencerin kanssa ei ole kehittynyt täysin tavoitteidemme mukaisesti ja tarvitsemme S-ryhmässä muun muassa synergiaa lisääviä toimenpiteitä ketjun kannattavuuden parantamiseksi, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine sanoo.

S-ryhmä kertoo tiedotteessaan, että henkilöstövaikutukset pyritään minimoimaan ja esimerkiksi yt-neuvotteluita käyvien osuuskauppojen työntekijöille pyritään tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan töitä osuuskaupan muista toimipisteistä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat