Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Pääministeri Rinne ennakoi kikystä kiistaa syksyn työehtoneuvotteluihin

Lehtikuva / Markku Ulander
Pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi tulevaa syysistuntokautta politiikan toimittajille keskiviikkona Kesärannassa.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) arvioi kilpailukykysopimuksen (kiky) tuoman työajan lisäyksen muodostavan erityisiä jännitteitä syksyn työehtokierroksella.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Toivon, että työmarkkinajärjestöt lähtevät keskitetysti hakemaan ratkaisua kysymykseen, jotta se ei tule vaikuttamaan syksyn neuvottelukierrokseen negatiivisesti, Rinne toteaa.

Järjestöt sopivat kesällä 2016, että vuosittainen työaika pitenee keskimäärin 24 tunnilla ansiotasoa muuttamatta. Sopimus toteutettiin työehtosopimusten kirjauksilla. Iso osa tyypillisesti kaksi- tai kolmevuotisista työehtosopimuksista päättyy tulevan syksyn tai kevään aikana.

Eri alojen ja työpaikkojen välillä on ollut suurta vaihtelua siinä, miten kikyyn kuuluvat työajan pidennykset on toteutettu.

Osa työpaikoista on käyttänyt pidennykset täysimääräisesti työntekoon, mutta osassa työpaikkoja kiky-tunnit on käytetty henkilökunnan virkistystoimintaan ja osassa työpaikkoja lisätunteja ei ole tehty lainkaan.

STT:n heinäkuussa haastattelemat työmarkkinajohtajat ennakoivat Rinteen tavoin kysymyksen muodostuvan neuvotteluissa vaikeaksi.

Rinne uskoi työllisyystoimien löytyvän

Lomalta palannut pääministeri kommentoi ajankohtaisia asioita politiikan toimittajille keskiviikkona virka-asunnollaan Kesärannassa. Rinne totesi näkevänsä uhkakuvia erityisesti kansainvälisen talouden kehityksessä ja kauppasodissa.

Rinne sanoi uskovansa, että Suomen työllisyyteen löydetään uusia toimia. Hän piti välttämättömänä, että työllisyysaste nostetaan pitkällä aikavälillä lähelle 80 prosenttia.

STT–TANELI KONTIAINEN

Päivitetty 11:27 Lisätty Rinteen kommentit.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE