Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Akavaan ei sittenkään puheenjohtajavaalia – “Me emme tule esittämään omaa ehdokasta”

Jani Laukkanen
Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Korkeakoulutettujen keskusjärjestö Akavaan ei tällä tietoa ole tulossa puheenjohtajavaalia toukokuun liittokokouksessa. Helsingin Sanomat kertoi maaliskuun lopulla, että Akavan kokoomuslaiset olisivat tyytymättömiä nykyiseen puheenjohtajaan Maria Löfgreniin.

Simo Alastalo ja Johannes Ijäs

Mahdolliseksi vahvaksi ehdokkaaksi lehdessä nostettiin lehden tietojen perusteella muun muassa kokoomuksen nykyinen puoluesihteeri Kristiina Kokko. Mikäli Kokko olisi ehdolle lähtenyt, hän olisi todennäköisesti ollut oman ammattijärjestönsä Tradenomiliiton ehdokas.

– Me emme tule esittämään omaa ehdokasta emmekä ole minkään ehdokkaan takana tässä vaiheessa, Tradenomiliiton edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaula sanoo Demokraatille.

– En ole kuullut, että vastaehdokasta olisi mistään muualtakaan tulossa. Niin kuin tiedetään, liittokokouksessakin pystyy vielä lähtemään ehdolle, mutta pidän tällä hetkellä tilannekuvan huomioiden aika epätodennäköisenä, että syntyy vaalia.

Demokraatti tavoitti Kristiina Kokon, mutta hän kieltäytyi kommentoimasta mitään kysymyksiä kuten sitä, onko hän ollut halukas lähtemään ehdolle.

– Minä en kommentoi tätä millään tavalla.

Maria Löfgren valittiin Akavan puheenjohtajaksi marraskuussa 2022.

Akavan liittokokous pidetään 21. toukokuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE