Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Aleksei Navalnyi: Länsimaat asettaneet pakotteita vain vajaalle neljäsosalle rikkaimmista venäläisistä

AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin mukaan länsimaiden tulisi asettaa enemmän pakotteita venäläisoligarkeille, joilla on läheisiä suhteita Vladimir Putiniin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Navalnyin mukaan länsimaat, jolla hän tarkoittaa Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Britanniaa, ovat asettaneet pakotteita vain vajaalle neljäsosalle rikkaimmista venäläisistä, joita Forbes-talouslehti on listannut 200.

Esimerkiksi Venäjän valtiollisen kaasujätin Gazpromin johtaja Aleksei Miller ei Navalnyin mukaan ole vieläkään Euroopan unionin pakotelistalla. Navalnyi sanoi myös kuuluisan venäläisoligarkin Roman Abramovitshin puuttuvan listalta. Hänen mukaansa Abramovitshin yritykset tuottavat metallia Venäjän puolustusministeriölle.

Navalnyi ehdotti myös, että läntiset maat kieltäisivät kaikkien Venäjän sotilaallista hyökkäystä tukevien ihmisten maahantulon seuraavien 20 vuoden ajan. Hänen korruptionvastainen järjestönsä on luonnostellut listan 6  000 viranomaisesta, joita se syyttää Venäjän operaation tukemisesta.

46-vuotias Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia presidentti Vladimir Putinin hallinnon vastustajia. Hänet vangittiin viime vuoden alussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta.

Navalnyi istuu yhdeksän vuoden vankeustuomiota kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE