Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ammattiliitoilta uusia työtaistelutoimia

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto SAK:n ammattiliittojen mediatilaisuudessa Helsingissä 21. syyskuuta.

Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto ovat kertoneet uusista työtaistelutoimista ensi viikolle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Liitot järjestävät työnseisauksia, ulosmarsseja ja mielenilmauksia lukuisilla eri työpaikoilla Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa ensi keskiviikkona.

Teollisuusliiton ulosmarssit ja Sähköliiton työnseisaukset kestävät tunnin. Pron järjestämän mielenilmauksen pituutta ei ole kerrottu, mutta liiton tiedotteen mukaan mielenilmaus tarkoittaa käytännössä sitä, että työntekijät lähtevät pois töistä ennen työajan päättymistä.

Sähköliiton toimet koskevat muun muassa Olkiluodon ydinvoimalan ja Turku Energian työntekijöitä. Sähköliiton mukaan sähköntuotanto tai laitosten turvallisuus eivät kuitenkaan vaarannu.

Teollisuusliiton ulosmarssit koskevat puolestaan muun muassa laivanrakennusyhtiö Meyerin Turun-telakkaa ja Valmet Automotiven Uudenkaupungin sekä Salon akkutehtaita.

TEOLLISUUSLIITTO sanoo kertovansa uusista ulosmarsseista lisää huomenna. Sähköliiton ja Pron tiedotteissa ei ole tällaista mainintaa.

Pron mielenilmaukset järjestetään samoilla työpaikoilla kuin Sähköliiton ja Teollisuusliiton työnseisaukset sekä ulosmarssit. Ammattiliitto Pro on ammattikeskusjärjestö STTK:n jäsen. Sähköliitto ja Teollisuusliitto taas ovat keskusjärjestö SAK:n jäseniä.

Lisää aiheesta

SAK ilmoitti työtaistelutoimiin ryhtymisestä torstaina. Toimilla vastustetaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen kaavailemia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä.

STTK ei ole tehnyt päätöstä työtaistelutoimista, mutta keskusjärjestöön kuuluva Pro kertoi torstaina, että ammattiliiton hallitus on päättänyt aloittaa mielenilmaukset. Pro aikoo toimia yhteistyössä muiden ammattiliittojen kanssa, jotka toimivat sen kanssa samalla alalla. Pron puheenjohtaja Jorma Malinen antoi perjantaina yhtenä esimerkkinä juuri Teollisuusliiton.

Liitot kertoivat jo eilen useista ensi viikolle suunnitelluista työtaistelutoimista. Ensimmäiset toimet alkavat tiistaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE