Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Amnesty: Twitter on yhä turvaton paikka naisille – myös Suomessa

Istock

Twitter on yhä turvaton paikka naisille, selviää Amnesty Internationalin tuoreesta analyysistä. Järjestö kirjoittaa tiedotteessa, että naisten kohtaama jatkuva uhkailu ja häirintä sosiaalisessa mediassa ovat keinoja hiljentää ja estää naisia osallistumasta julkiseen keskusteluun.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Amnestyn Suomen osaston sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan häirinnän asiantuntija Pia Puu Oksanen sanoo tiedotteessa, että ilmiö näkyy myös Suomessa.

– Naisten kohtaama jatkuva häirintä on johtanut siihen, että monet naiset alkavat sensuroida itseään. He eivät uskalla ilmaista mielipiteitään tai he lähtevät kokonaan pois esimerkiksi Twitteristä, hän sanoo.

Tiedotteessa sanotaan, että suhteettoman suuri osa häirinnästä kohdistuu rodullistettuihin naisiin, uskonnollisiin vähemmistöihin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Amnesty toi ongelman esiin jo kaksi vuotta sitten. Tuoreessa analyysissä todetaan, että Twitterintekemä työ asian korjaamiseksi on ollut vähäistä, vaikka yritys on järjestön mukaan toistuvasti luvannut puuttua naisiin kohdistuvaan verkkoväkivaltaan ja -häirintään.

Amnesty kertoo tiedotteessa, että Twitter olisi järjestön kanssa samoilla linjoilla siitä, että yrityksen tulisia toimia naisten suojelemiseksi. Twitterin mukaan jotkin Amnestyn analyysin kohdista voivat antaa ongelmasta vääristyneen kuvan, tiedotteessa sanotaan.

Järjestö kertoo, että ongelman laajuuden arvioiminen on haastavaa, sillä Twitter ei muun muassa tarjoa maakohtaista tietoa siitä, kuinka moni ilmoittaa häirinnästä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE