Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Andres Arauz myönsi tappion, kolmas kerta toden sanoi Guillermo Lassolle

Lehtikuva

Ecuadorin uudeksi presidentiksi on nousemassa ex-pankkiiri Guillermo Lasso. Hänen kilpakumppaninsa, ekonomisti Andres Arauz myönsi tappionsa varhain maanantaina Suomen aikaa. Lasso julistautui hetkeä myöhemmin vaalien voittajaksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

65-vuotias Lasso pyrki maan johtoon jo kolmatta kertaa. Hän hävisi Rafael Correalle vuonna 2013 ja istuvalle presidentille Lenin Morenolle vuonna 2017.

Toukokuun lopussa valtaan nouseva uusi presidentti perii Morenolta kuralla olevan talouden. Ecuadorin bruttokansantuote on supistunut liki kahdeksan prosenttia, ja valtion velan osuus on liki 63 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Lisäksi koronaepidemia koettelee maata. Runsaan 13 miljoonan asukkaan maassa on rekisteröity yli 340  000 koronatartuntaa ja runsaat 17  000 virukseen liittyvää kuolemaa. Maan terveydenhuoltojärjestelmä on kuormittunut lähelle katkeamispistettä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE