Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Antti Lindtman kutsui muut oppositioryhmät keskustelemaan mahdollisesta välikysymyksestä: Tapaaminen keskiviikkona kello 11

Lehtikuva

Kaikki oppositiopuolueet ovat lähdössä mukaan SDP:n ehdottamaan mahdolliseen välikysymykseen vanhustenhoidosta. Asiasta kertovat STT:lle eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Taustalla ovat Esperi Care -yhtiössä ilmenneet ongelmat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Kyllä me näemme, että tämä on sellainen asia, joka pitää nostaa framille ja olemme lähdössä siihen (välikysymykseen) mukaan. Tietysti yhdessä mietitään kysymyksen sisältöä tarkemmin. Haluamme olla mukana, koska valvonta selvästi pettää ja viestejä on tullut jo pitkään hoitajilta ja omaisilta, sanoo vihreiden Krista Mikkonen.

Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen sanoo vasemmistoliiton tukevan välikysymystä, jos SDP sen päättää jättää. RKP:n Thomas Blomqvist sanoo, että lopullista päätöstä ei puolueen eduskuntaryhmässä ole tehty.

– Todennäköisesti lähdemme mukaan, Blomqvist kirjoittaa tekstiviestissä.

Myös kristillisdemokraattien ryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoo STT:lle, että on todennäköistä, että puolue on mukana, jos välikysymys tulee.

SDP ilmoitti eilen harkitsevansa välikysymystä ja perussuomalaiset kertoi heti tukevansa aietta. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo STT:lle kutsuneensa oppositioryhmät keskustelemaan huomenna mahdollisesta välikysymyksestä.

Välikysymysaikeesta eilen tiedottanut SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin sanoi tiedotteessaan, että välikysymyskeskusteluun olisi hyvä sisällyttää myös sote-uudistus.

– (Juha) Sipilän hallituksen sote-markkinamalli ei paranna Suomen vanhushoidon tilaa. Viimeistään nyt hallituksen pitäisi herätä ja todeta, että ihmisten hyvinvointi ja terveys eivät voi olla kaupan. Ei voi olla niin, että verorahoja ei käytetäkään palveluiden laadun parantamiseen vaan ne viedään ulkomaisille pääomasijoittajille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE