Politiikka

Antti Rinne: Marimekon Ihamuotila levittää virheellistä tietoa – ”SDP ei ole masinoinut yhtään mitään”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on kirjoittanut avoimen kirjeen Marimekon hallituksen puheenjohtajalle Mika Ihamuotilalle.

Rinteen kirjeen takana on Ihamuotilan tviitti.

– Tänään: Paavo Väyrynen pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi. Huomenna: SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja ay-liikkeen tuella hallitusta ja työttömien aktivointia vastaan. Usko tai älä, tämä ei ole helmikuu 1977 vaan 2018, Ihamuotila päivittää.

Rinne on vastannut Ihamuotilalle Facebookissa.

– Ymmärtääkseni mielenilmaus on järjestetty vastareaktiona hallituksen päätökselle leikata työttömyysturvaa 4,65 prosentilla. Tämä sivuhuomiona vain siksi, että en usko mielenilmauksen kohdistuvan ”aktivointitoimiin”, kuten työttömien velvollisuuteen ottaa työtä vastaan, joka on ollut käytössä iät ja ajat, Rinne kirjoittaa avoimessa kirjeessään.

– Väität twiitissäsi, että kyseessä on ”SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja”. Tämä väitteesi ei ole totta, Rinne jatkaa.

Rinne toteaa, että SDP:n tavoitteena on nostaa Suomen työllisyysastetta.

– SDP on puolueena ja usean poliitikon suulla tarjonnut monia konkreettisia keinoja aktiivisempaan työllisyyspolitiikkaan. SDP siis kannattaa aktiivista työllisyyspolitiikkaa. Se, mitä SDP vastustaa, on työttömien toimeentulon leikkaaminen siinäkin tapauksessa, että työtön työnhakija on aktiivinen ja pyrkii työelämään tai koulutuspalveluihin.

– SDP ei ole masinoinut huomiseen liittyen yhtään mitään. SDP ei ole masinoinut kansalaisaloitetta, joka on kerännyt yli 130 000 allekirjoittajaa. Tähän valtavaan määrään ihmisiä mahtuu työttömien lisäksi yrittäjiä, ylempiä toimihenkilöitä, johtajia, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Siis ihan tavallisia ja kaikenlaisia suomalaisia – aivan kuten Marimekon asiakkaatkin ovat. SDP ei myöskään ole masinoinut huomista mielenilmausta eikä yhden yhtä lakkoa. Sellaisia päätöksiä ei tehdä missään puolueessa, vaan suomalaiseen ja länsimaiseen yhteiskuntaan kuuluvat ammattiliitot päättävät itse omista toimistaan lain sallimissa rajoissa.

– Edellä olevaan vedoten pyydän kohteliaasti, että oikaiset levittämänne virheellisen tiedon, Rinne päättää kirjeensä.

Ihamuotila ei ole ainakaan toistaiseksi reagoinut kirjoitukseen sosiaalisessa mediassa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat