Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Antti Rinne ministerin uudesta pohdinnasta: “Lähtökohtana ei voi olla Bernerin paperi — SDP:llä ei kovin laajamittaista luottamusta Bernerin toimintaan”

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo Demokraatille, ettei SDP tue sellaista parlamentaarista komiteaa, joka alkaisi pohtia liikenteen tulevaisuutta liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) kohua herättäneen selvityksen pohjalta.

Berner sanoi tänään Helsingin Sanomille mahdollisesti esittävänsä, että liikenteen rahoitusta alkaisi pohtia kaikista eduskuntapuolueista koostuva parlamentaarinen komitea.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati viime perjantaina Ylen aamu-tv:ssä hallitukselta tietoa siitä, aikooko se valmistella liikenneuudistusta parlamentaarisesti niin, että se kestää yli vaalikauden. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan esitti tänään parlamentaarisen työryhmän perustamista Verkkouutisissa.

Ainoa vaihtoehto oli viheltää peli poikki nopeasti ja ilmoittaa, ettei veromuutoksia tule.

Rinteen mukaan asiassa pitäisi lähteä puhtaalta pöydältä suurin piirtein siltä pohjalta, josta selvitystä aikoinaan lähdettiin tekemään. Oleellista on löytää keinoja, joilla väylien korjausvelkaa saadaan purettua. Yhtiöittämismalli ei käy pohjaksi.

Berner sanoi Helsingin Sanomille tiistaina tarvitsevansa “ainakin kolme minuuttia” ajatustensa kasaan laittamiseksi.

— Yhtenä ajatuksena on myös se, että kootaan parlamentaarinen tahtotila näiden liikenteen kehittämisen askelmerkkien eteenpäin viemiseksi. Se hyödyntäisi nyt jo tehdyn työn, Berner sanoi HS:lle.

Lisää aiheesta

Rinne kuittaa pohdinnan Demokraatille näin:

— SDP suhtautuu positiivisesti parlamentaariseen valmisteluun, mutta lähtökohtana ei voi olla Bernerin paperi.

Rinne sanoo, että hallitus ehti aiheuttaa ison myrskyn sekä autokaupassa että median mainosmyynnissä.

— Ainoa vaihtoehto oli viheltää peli poikki nopeasti ja ilmoittaa, ettei veromuutoksia tule. Minusta oli outoa tuoda tämä julkiseen keskusteluun ja se osoittaa keskeisten ministerien ymmärtämättömyyden markkinoiden toiminnasta.

Rinne kuvailee toimintaa “katastrofaaliseksi”.

SDP:n puheenjohtaja ei ota suoraan kantaa yksittäisten ministerien asemaan ja jatkoon ministereinä.

— SDP:llä ei ole kovin laajamittaista luottamusta Bernerin toimintaan, Rinne muotoilee.

Hallitus kulkee suppiloa päin, josta on vaikea kulkea ulos.

Keskustan Suomenmaa kuvaili tänään pääkirjoituksessaan keskustan halli­tus­kump­pa­neiden reaktiota Bernerin liikenneselvitykseen yhdellä sanalla “rauk­ka­mai­seksi”.

Rinteen mukaan hallitus kulkee supistuvaa väylää.

— Kun hallitus muodostettiin, kerrottiin, että se on yhtä puoluetta. Oli retoriikkaa, jossa ei eroteltu perussuomalaisia, kokoomuslaisia ja keskustalaisia. Päinvastoin. Matkan varrella poliittinen linja on osoittautunut sellaiseksi, etteivät kaikki hallituspuolueet voi sitä täydessä mitassa kannattaa. Hallitus kulkee suppiloa päin, josta on vaikea kulkea ulos.

Rinteen mukaan hallituksen sisäinen koheesio vaikuttaa “todella huonolta”. Hän sanoo, että hallitus ei näytä sittenkään keskustelleen loppuun saakka poliittista linjaansa, vaikka niin aikoinaan esittikin.

— Tämä synnyttää jatkuvasti lisääntyviä ristiriitoja hallituksen sisällä, hän sanoo Demokraatille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE