Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”Apteekkareille, asianajajille ja lääkäreille useiden tuhansien eurojen lisärahat” — Sipilän hallitukselle kiusallinen kysymys

Timo Sparf

SDP:n kansanedustajalla Timo Harakalla on esittää kiusallinen kysymys Sipilän hallitukselle. Se kuuluu seuraavasti:

Rane Aunimo

— Ovatko apteekkarit todella yhteiskunnan hädänalaisimpia, kun hallitus haluaa auttaa jokaista keskimäärin 10 000 eurolla?

Hän arvostelee Sipilän hallituksen henkilöyrityksille suunnittelemaa viiden prosentin verovähennystä, joka kohdentuu ”täysin järjettömästi”.

− Yrittäjävähennystä on markkinoitu pienyrittäjien tukena, ja varmasti pienituloiset parturi-kampaajat ottavat kiitollisuudella satasen tai kahden avun vastaan. 130 miljoonan tukipotista kuitenkin suurin osa päätyy ylimpiin tuloluokkiin, joissa apteekkarit, asianajajat ja lääkärit käärivät jo nyt suurten tulojensa päälle useiden tuhansien eurojen lisärahat.

Harakan mielestä tämä on Sipilän hallituksen häikäilemätöntä kaverikapitalismia. Suurituloisten verotus kevenee tuntuvasti samaan aikaan, kun hoitoalan naisten ansiotaso laskee satasilla ja työttömät joutuvat tinkimään päivärahoistaan.

Harakan mielestä kymmenien miljoonien tulonsiirto kaikkein vähäosaisimmilta kaikkein hyväosaisimmille horjuttaa jälleen hallituksen uskottavuutta. Opiskelijoilta, eläkeläisiltä, työttömiltä ja pienituloisilta on vaadittu uhrauksia velkaantumisen hillitsemiseksi. Velkaantuminen kuitenkin kiihtyy, koska hallitus tuhlaa veronmaksajien rahoja palkitsemalla runsaskätisesti omia eturyhmiään.

− Demarit haluavat auttaa pieniä henkilöyrityksiä ja helpottaa itsensä työllistämistä. Siksi esitämme, että arvonlisäverovelvollisuuden alaraja nostetaan nykyisestä 10 000 eurosta 30 000 euroon. Se lisää yrittäjyyttä ja työpaikkoja.  Alv-rajan nosto on ollut lukuisissa keskusteluissa pienyrittäjien ykköstoive, niin myös tänään täällä yrittäjämaakunnassa.

Harakka puhui tänään Vaasassa.

SDP:n vaihtoehtobudjetti on luvassa syksyn aikana. Siinä tullaan esittämään toimia pienten ja keskisuurten yritysten puolesta. Harkka lupaa, että demarit tarvitsevat toimiinsa vähemmän velkaa kuin hallitus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE