Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ay-johtaja haukkuu yli 100 kansanedustajaa maan rakoon: ”Heitä ei kiinnosta pennin vertaa…”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Iso ryhmä kansanedustajia haluaa, että työvoiman niin kutsutusta saatavuusharkinnasta luovutaan. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula.

Kansanedustajia ei kiinnosta Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan lainkaan Suomessa asuvien mahdollisuus työllistyä omassa maassaan.

Demokraatti.fi

– Samoin heitä ei kiinnosta pennin vertaa, miten Suomessa asuvat voivat pysyä työpaikassaan elämiseen riittävällä palkalla. Kiky-sopimuksen hengessä runnotaan Suomen työpaikkoja kansainväliseen kilpailuun, ja näillä markkinoilla tunnetusti halvin tarjous voittaa.

Suokas arvostelee kovin sanoin yli sataa kansaneudustajaa, ”jotka haluavat vapauttaa Suomen työpaikat koko maailmalle, yli seitsemälle miljardille ihmiselle.”

– Tätä tarkoittaa selkokielellä työlupamenettelyn saatavuusharkinnasta luopuminen.

Kansanedustajat jättivät viime viikolle asiasta lakialoitteen. Sen ensimmäinen allekirjoittaja on vasemmistoliiton Anna Kontula.

Suokkaan mukaan lakiesityksen allekirjoittaneilla kansanedustajilla on erilaisia motiiveja.

– Osalla se lienee heltymätön into edistää rikkaiden asiaa. Osa ehkä haluaa auttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saavia pakolaisia pysymään Suomessa. Karkotuksen estävä kynällä sepitetty työsuhde on monin verroin vaivattomampi hankkia kuin viranomaiset vakuuttava parisuhde, hän sivaltaa.

Suokas ottaa asiaan kantaa blogissaan.

Saatavuusharkinnan tarkoituksena on turvata Suomen työmarkkinoita ja kasvattaa suomalaisten työllistämismahdollisuuksia.

Työvoiman saatavuusharkinta jakaa mielipiteet.

Aloitteen on allekirjoittajien joukossa on lähes kaikkien puolueiden, myös SDP:n kansanedustajia.

Aloitetta on perusteltu sillä, että saatavuusharkinta hankaloittaa työperäistä maahanmuuttoa. Allekirjoittajien mukaan saatavuusharkinnan positiivisista vaikutuksista ei ole näyttöjä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE