Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

”Brasilia on Maan keuhkot” – Saksa lupaa Brasilialle yli 184 miljoonan euron tukipaketin ympäristönsuojeluun

LEHTIKUVA / AFP / SERGIO LIMA
Saksan liittokansleri Olaf Scholz tapasi Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silvan Brasiliassa 30. tammikuuta 2023.

Saksa lupaa Brasilialle yli 200 miljoonan dollarin eli reilun 184 miljoonan euron tukipaketin ympäristönsuojeluun. Asiasta ilmoitettiin Saksan liittokansleri Olaf Scholzin vieraillessa maassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Paketti sisältää muun muassa 33,6 miljoonaa dollaria sademetsien suojeluun aiemmin Amazonin suojelurahastoon myönnetyn 38 miljoonan dollarin lisäksi. Saksa ja Norja jäädyttivät maksunsa rahastoon, kun ilmastoskeptikko Jair Bolsonaro oli vielä Brasilian presidenttinä.

Amazonin, joka on yksi Maan merkittävimpiä hiilinieluja, suojeleminen oli tärkeimpiä aiheita Scholzin tavatessa Brasilian uuden vasemmistolaisen presidentin Luiz Inacio Lula da Silvan.

Scholz on ensimmäinen maassa vieraileva Saksan liittokansleri vuoden 2015 jälkeen ja ensimmäinen länsimainen johtaja, joka tapaa Lulan sen jälkeen kun hänestä tuli presidentti 1. tammikuuta. Maiden välit olivat jäiset äärioikeistolaisen Bolsonaron ollessa vallassa.

Ennen Scholzin saapumista maan pääkaupunkiin Brasiliaan, Saksan talousyhteistyö- ja kehitysministeri Svenja Schulze julkisti tiedon ylimääräisestä rahoituksesta Amazonin suojeluun “vaikeiden vuosien” jälkeen.

-  Brasilia on Maan keuhkot. Jos sillä on ongelmia, meidän täytyy auttaa sitä, Schulze sanoi tiedotustilaisuudessa.

SAKSAN suurlähetystyön mukaan rahoituksesta 32 miljoonaa dollaria suunnataan pienien ja keskisuurten yritysten energiatehokkuusprojekteihin, vajaat kymmenen miljoonaa kestäviin tuotantoketjuihin, lähes kuusi miljoonaa uusiutuvan energian käyttöön teollisuudessa ja kuljetuksessa sekä reilut 14 miljoonaa huonossa kunnossa olevien alueiden metsittämiseen.

Lisäksi lähes 90 miljoonaa dollaria suunnataan maanviljelijöille tarjottaviin edullisiin lainoihin, joita he voivat hyödyntää maidensa metsittämiseen.

Metsäkato kääntyi jyrkkään laskuun Lulan johtaessa Brasiliaa edellisen kerran 2003-2010. Hän on nyt vannonut, että ympäristönsuojelu käynnistetään uudelleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE