Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demareita mukana Oikeus elää -mielenosoituksessa tänään Helsingissä

Ella Kaverma
Oikeus elää -mielenosoituksessa puhuu myös Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjäri.

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar, Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi puhuvat tänään järjestettävässä Oikeus elää -mielenosoituksessa. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Narinkkatorilla klo 16 alkaen.

Matleena Kantola

Tänään 20.6. vietetään myös Maailman Pakolaispäivää, ja mielenosoituksia on Helsingin lisäksi Jyväskylässä ja Joensuussa. Mielenosoittajat vastustavat turvapaikanhakijoiden palauttamista turvattomille alueille.

Viimeisimmän maahanmuuttoviraston linjauksen mukaan Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilanne on parantunut niin paljon, että toissijaisen suojelun perusteella on vaikea saada oleskelulupaa. Kuitenkin esimerkiksi Irakissa siviiliuhrien määrä nousee vähintään tuhanteen kuukausittain. Turvallisuustilanteesta kertoo myös se, että Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista kaikkiin näihin kolmeen maahan.

– Puhun sen puolesta, ettei perheitä rikottaisi ja sotaa pakeneville annettaisiin turvaa. Perheiden rikkominen heikentää kotoutumista ja saattaa johtaa syrjäytymiseen, jopa radikalisoitumiseen. Tiukempi politiikka ei poista ongelmia vaan ajaa ihmisiä maan alle, Mikkel Näkkäläjärvi sanoo.

Maahanmuuttopolitiikassa ei tarvitse olla naiivi, mutta julmuus ja selän kääntäminen eivät kuulu yhteiskuntaan.

Näkkäläjärven mukaan hyvään kotouttamispolitiikkaan kuuluu nopeasti käsitelty byrokratia, koulutus, kielitaito, perheiden yhdistäminen ja kulttuurien rinnakkaiselo.

– Maahanmuuttoviraston uusi tulkinta sota-alueiden turvallisuudesta on ongelmallinen ja linjauksia pitäisi tarkistaa. Maahanmuuttopolitiikassa ei tarvitse olla naiivi, mutta julmuus ja selän kääntäminen eivät kuulu yhteiskuntaan. On tylyä, että nettotulojen pitää olla 2600 euroa, jos haluaa tuoda perheensä Suomeen. Tiukennuksilla ei ehkäistä ihmisten pakenemista.

Mielenosoituksen järjestäjät ovat kansalaisyhteiskunnan edustajia Turvapaikanhakijoiden tuki ry:sta sekä turvapaikanhakijoita. Puhujien joukossa ovat myös muun muassa vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja irakilainen aktivisti Mohammed Salman.

Sosiaalisen median perusteella tapahtumaan odotetaan jopa tuhatta osallistujaa. Tilaisuudessa jaetaan myös Maahanmuuttoviraston turvallisuuskatsaus tarkistettava -addressia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE