Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Eduskuntaan syntyi uusi eduskuntaryhmä TV

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Kansanedustaja Timo Vornanen (tv.).

Eduskunnassa on perustettu tänään eduskuntaryhmä Timo Vornanen, ruotsiksi Riksdagsgruppen Timo Vornanen (TV).

Johannes Ijäs

Demokraatti

Eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari on hyväksynyt keskuskuskanslian valmistelun pohjalta ryhmän perustamispäätöksen. Ryhmän lyhenteeksi tulee TV.

Pelttari kertoo Demokraatille, että puhemiesneuvosto esittää, että edustaja Vornanen jatkaa täysistuntosalissa samalla paikalla kuin hän on ehtinyt istua palattuaan sairauslomalta töihin. Eduskunnan täysistunto päättää istumajärjestyksestä huomenna.

Vornanen jäi sairauslomalle, kun hän oli joutunut poliisitutkinnan kohteeksi baari-illan ja sen jälkeisten tapahtumien jälkeen. Vornasta epäillään vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta sekä ampuma-aserikkomuksesta. Vornanen oli ampunut taskuaseella maahan helsinkiläisen baarin edessä. Hän on itse sanonut, että kyseessä oli varoituslaukaus luvallisella aseella. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi.

Vornanen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja hän on nyt palannut eduskuntatyöhön. Palattuaan eduskuntatyöhön perussuomalaisista jo erotettuna hän vaihtoi täysistuntosalissa istumapaikkaa.

Vornasen paikalla istuu nyt perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen ja Vornanen istuu Lehtisen paikalla. Käytännössä Vornanen siirtyi yhden paikan taaksepäin omalta paikaltaan ja istuu nyt salin viimeisellä rivillä. Hänen vieressään istuu perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew. Tälle istumapaikalle Vornasen esitetään nyt jäävän pysyvästi.

Vornanen kertoo pitävänsä eduskuntaryhmän lyhennettä TV selkeänä.

– Se on selkeä johdannainen etu- ja sukunimestä.

Muita lyhenteitä hän ei edes miettinyt.

– Ryhmän nimestä (eduskuntaryhmä Timo Vornanen) ajattelin, että en lähde kehittelemään mitään erityisiä nimiä. Olen kuullut, että aikaisemmin on ollut etunimi-sukunimi-systeemillä.

Vornanen sanoo, että hänelle kävisi hyvin se, että hän jatkaisi myös jatkossa samalla istumapaikalla kuin hän on nyt väliaikaisesti istunut. Hänellä itsellään ei ole toiveita, että paikka olisi jokin muu.

– Jos siellä joku muu esittää toiveita niin otetaan huomioon sitten. Kyllä tämä joukkuepelillä pitää hoitaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE