Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Ei ole tolkku mukana” – SDP:n piirijohtaja puuttuu valtionyhtiöiden johdon palkkoihin IL:ssä

Foto: Topi Lappalainen
Dimitri Qvintus.

SDP:n piirijohtaja ja helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas Dimitri Qvintus vaatii Iltalehdessä kohtuutta valtionyhtiöiden palkkaeroihin ylimmän johdon ja työntekijöiden välillä.

Demokraatti

Demokraatti

- Joka puolelta korostetaan palkkamaltin tärkeyttä. On vain yksi ryhmä, jota palkkamaltti ei tunnu koskettavan millään tavalla. Se on ylin johto. Valtionyhtiöissä on puututtava tällaiseen kaksi prosenttia sulle, kaksikymmentä prosenttia mulle -periaatteeseen. Läpinäkyvyyttä on lisättävä, Qvintus sanoo lehdelle.

Julkisuudessa on kirjoitettu, miten valtionyhtiöiden johdon palkkiot ovat nousseet roimasti parissa vuodessa.

- On täysin normaalia, että eri töissä on erilaisia palkkoja. Se kuuluu toimivaan markkinatalouteen. Vakavampi yhteiskunnallinen kysymys on se, kun yksi ihminen tienaa enemmän kuin saman toimiston tai tehtaan muut työntekijät yhteensä. Siinä ei ole tolkku mukana. Kyllä meidän poliitikkojen pitää sanoa ääneen, että satakertaiset palkkaerot ovat törkeyden huippu. Tämä kehitys ei voi jatkua loputtomiin, Qvintus sanoo.

Qvintus esittää Iltalehdessä, etteivät johdon tulot nousisi enempää kuin työmarkkinoilla vallitseva niin sanottu yleinen linja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE