Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Eilen kävi Lloyd Austin, nyt Saksan puolustusministeri yllätysvierailulle Kiovaan

AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Saksan puolustusministeri Boris Pistorius on saapunut ennalta ilmoittamattomalle vierailulle Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän vierailee Kiovassa vain päivä sen jälkeen, kun Ukrainan merkittävimmän tukijan Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin kävi tapaamassa presidentti Volodymyr Zelenskyiä (kuvassa) maanantaina.

Myös Pistorius tapaa vierailullaan Zelenskyin ja keskustelee Saksan sotilaallisesta tuesta Ukrainalle. Saksa on ollut Yhdysvaltojen jälkeen tärkein Ukrainan tukija sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi maahan viime vuoden helmikuussa.

Saksa on toimittanut Ukrainalle myös raskaita aseita kuten Leopard-taistelupanssarivaunuja ja ilmapuolustusjärjestelmiä.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on vakuuttanut tuen jatkuvan niin kauan kuin Ukraina sitä tarvitsee, siitä huolimatta että kansainvälinen huomio on tällä hetkellä kiinnittynyt Lähi-idässä leimahtaneeseen uuteen konfliktiin Israelin ja äärijärjestö Hamasin välillä.

Kyseessä on Pistoriuksen toinen vierailu Kiovassa sen jälkeen, kun hän aloitti Saksan puolustusministerinä vuoden alussa. Sen lisäksi, että hän tapaa maan johtoa, hän vierailee Kiovan Maidan-aukiolla jättämässä seppeleen ja käy sotilaiden koulutuskeskuksessa.

Venäjä on lisännyt ilmaiskujaan Ukrainassa, ja on odotettavissa, että se aikoo kohdistaa enemmän iskuja maan energiainfrastruktuuriin kuten viime talvenakin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE