Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Entä jos suljettaisiin ulos intistä vuodeksi kaikki J-kirjaimella alkavat? – ministerikollegalta suorat sanat Niinistölle

Lehtikuva / Markku Ulander

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) halu jäädyttää naisten vapaaehtoinen asepalvelus ei saa ymmärrystä edes ministerikollegalta. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) tyrmää idean Twitterissä. Hän huomauttaa, että logiikka säästää on sama kuin intistä suljettaisiin ulos vuodeksi kaikki J-kirjaimella alkavat.

Marja Luumi

– Naiset eivät ole puolustusvoimien harrastus, armeijan bonus. Asepalvelukseen päätyvä nainen on motivoitunut ,tärkeä osa maanpuolustusta, Saarikko huomauttaa Niinistölle.

Niinistö esittää Lännen Median haastattelussa vaihtoehtoa, jossa naisia ei otettaisi yhtenä vuotena lainkaan palvelukseen. Tällä saataisiin puolustusministerin mukaan neljän miljoonan säästöt.

– Kevyempi malli olisi se, että naisia otettaisiin vain yhdessä saapumiserässä, jolloin säästö puolittuisi, ministeri sanoo.

Niinistö korostaa, ettei hänellä ole mitään naisten palvelusta vastaan.

– Naiset tekevät loistavaa työtä puolustusvoimissa, mutta säästöjä on kerättävä, hän sanoo.

Reserviläisliitto ei Niinistön ehdotukselle lämpene. Liiton toisen varapuheenjohtajan Terhi Hakolan mukaan säästöjen sijasta puolustusbudjettia tulisi nostaa.

– Ymmärrän kyllä, että säästöjä pitää saada aikaan, ja jonkinlainen puolittaminen naisten asepalveluksessa olisi ehkä mahdollista. Toisaalta tämähän tarkoittaa vain sitä, että puolustusbudjettia pitää nostaa. Emme voi maanpuolustuksesta tinkiä, se on kuitenkin tärkein asia, Hakola sanoo STT:lle.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE