Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

“Erityisesti vastustamme vientivetoista työmarkkinamallia” – OAJ vaatii mielenilmaisullaan “valot päälle”

Arja Jokiaho

Opetusalan ammattijärjestö OAJ vastustaa mielenilmaisullaan hallituksen työelämäheikennyksiä sekä aikeita puuttua liittojen sopimusvapauteen ja palkkaneuvotteluihin.

Demokraatti

Demokraatti

– Erityisesti vastustamme vientivetoista työmarkkinamallia. Malli tarkoittaisi, että opettajien, tutkijoiden ja muiden julkisalan koulutettujen ammattilaisten palkkakehitys jäisi laahaamaan pysyvästi vientialoihin nähden, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto perustelee tiedotteessa.

Valot päälle! -mielenilmaus järjestetään Helsingin ydinkeskustassa tämän viikon torstaina. Mukaan on ilmoittautunut ennakkoon jo yli 800 opetus- ja tutkimusalan ammattilaista.

Hallitusohjelmassa on myös muita OAJ:n jäsenten asemaa heikentäviä työelämätavoitteita, jotka koskevat esimerkiksi määräaikaisuuksia ja ensimmäisen sairauspäivän palkattomuutta.

Murto sanoo, että OAJ on esittänyt vaihtoehtoisia ratkaisuja ja vaikuttanut koko syksyn maan hallituksen suuntaan tasapainoisten ratkaisujen löytämiseksi.

– Mutta ainakaan vielä ei ole tulosta tullut. Siksi järjestämme Valot päälle! -mielenilmauksen. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että neuvottelut työmarkkinamallista käynnistyvät perjantaina 24. marraskuuta.

Hän toivoo aitoa neuvotteluhalua ja ratkaisuhakuista otetta kaikilta osapuolilta niin, että sekä yksityinen ja julkinen sektori otetaan huomioon.

Valot päälle! -mielenilmaus kokoontuu Narinkkatorilla torstaina kello 16. Kulkue lähtee liikkeelle kello 17. Kulkueen jälkeen noin kello 18 kuullaan puheenjohtaja Murron puhe sekä kansanedustajien puheenvuoroja. Äänessä ovat ainakin Tytti Tuppurainen (sd.), Matias Marttinen (kok.), Tuomas Kettunen (kesk.), Inka Hopsu (vihr.) ja Otto Andersson (r.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE