Politiikka

Erkki Tuomioja: Niinistön ja Trumpin tapaaminen ilmeisen onnistunut, mutta suomalaistoimittajan kysymys nolottaa ja hävettää

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) on kommentoinut Facebook-sivuillaan lyhyesti presidenttien Donald Trump ja Sauli Niinistö tapaamista.

Tuomioja kuvailee tapaamista Suomen kannalta ilmeisen onnistuneeksi. Hänen kritiikkinsä kohdistuu suomalaistoimittajan kysymykseen lehdistötilaisuudessa.

”Jotenkin nolottaa etten sanoisi hävettää suomalaistoimittajan kysymys Suomen kannalta ilmeisen onnistuneen presidenttien tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, joka selkokielellä tarkoitti kysyä miten USA auttaisi Suomea jos Venäjä hyökkäisi.”

Niinistön ja Trumpin lehdistötilaisuus pidettiin myöhään maanantaina Suomen aikaa. Sen antiin kuuluivat muun muassa Trumpin erikoiset puheet Suomen ja USA:n hävittäjäkaupoista sekä sekaannus, jossa Trump luuli suomalaisia naistoimittajia yhdeksi ja samaksi henkilöksi.

Tuomiojan päivitystä kommentoinut toimittaja Jari Korkki huomautti, että Tuomiojan pohtiman kysymyksen esitti STT:n toimittaja, minkä jälkeen Tuomioja korjasi päivitystään.

Korjattu Tuomiojan lause toimittajan edustamasta mediasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat