Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

EU:n kauppaministerit koolla torstaina – ”Euroopassa on kannatusta avoimelle vapaakaupalle”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) osallistuu Euroopan unionin kauppaministerien kokoukseen torstaina 11. toukokuuta Brysselissä.

Demokraatti.fi

Ministerit keskustelevat Maailman kauppajärjestön WTO:n tulevasta ministerikokouksesta, vaihtavat näkemyksiä kauppasopimusten toimeenpanosta ja kauppakomissaari Cecilia Malmström esittelee ministereille komission laatiman, 10.5. julkaistun keskustelupaperin talouden globalisaatiosta.

– Keskustelu talouden globalisaatiosta on ollut voimakkaasti esillä niin Donald Trumpin valinnan jälkeen kuin Ranskan presidentinvaaleissa, Mykkänen kertoo.

– Erityisesti Ranskan vaalitulos viestii siitä, että Euroopassa on kuitenkin kannatusta avoimuuteen perustuvalle vapaakaupalle sisäänpäin käpertymisen sijaan.

Meidän on pystyttävä vastaamaan paremmin globalisaation haasteisiin.

Mykkänen kuitenkin sanoo, ettei ole kannattavaa ajatella vaalituloksen ratkaisevan kaikkea ja että nyt voitaisiin palata normaaliin.

– Meidän on pystyttävä vastaamaan paremmin globalisaation haasteisiin kuten työoikeuksien dumppaamiseen myös kauppasopimusten mahdollistamilla keinoilla.

– Tätä analyysia olemme Suomessa tiivistäneet ja meidän on käytävä johtopäätöksiin johtava keskustelu ajoissa myös EU-tasolla, Mykkänen korostaa.

Lisäksi kokouksessa käsitellään muun muassa EU:n ja Myanmarin välisiä investointisuojaneuvotteluita, Ukrainalle annettavia kauppamyönnytyksiä sekä EU:n kauppasuhteita Chileen, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE