Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

F-35-moottoreiden kokoonpano Nokialle – teollisen yhteistyön suora työllisyysvaikutus jopa 4  500 henkilötyövuotta

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Puolustuskiinteistöt rakennuttaa Nokialle Linnavuoreen F-35-monitoimihävittäjien moottorien kokoonpano- ja huoltotilat Patria Aviationin käyttöön, kertoo puolustusministeriö tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on puoltanut Puolustusvoimien ja Puolustuskiinteistöjen välistä vuokrasopimusta puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) esittelystä. Vuokrasopimuksen solmiminen on edellytys Puolustuskiinteistöjen rakennushankkeelle.

Rakentamistöiden valmistuttua Puolustuskiinteistöt solmii vuokrasopimuksen Patria Aviationin kanssa.

Rakennushankkeet ovat osa F-35-hankkeen suoran teollisen yhteistyön kokonaisuutta.

-  F-35-hankkeen teollinen yhteistyö luo huoltovarmuuden näkökulmasta kriittistä huolto- ja korjaamisosaamista kotimaiseen teollisuuteen. Lisäksi se synnyttää kotimaahan merkittävää osaamista moottorin kokoonpanosta ja testauksesta, puolustusministeri Häkkänen sanoo tiedotteessa.

SUOMEN nykyisen Hornet-kaluston seuraajaksi ollaan hankkimassa 64 kappaletta F-35-monitoimihävittäjiä. Uuden kaluston on suunniteltu olevan käytössä 2030-luvun alussa.

Moottoreiden kokoonpanohallin rakentaminen alkaa tänä vuonna. Moottoreiden huolto jatkuu Suomen F-35-kaluston koko elinkaaren ajan.

Teollisen yhteistyön suora työllisyysvaikutus Suomessa on kaikkiaan arviolta 4  500 henkilötyövuotta ja välillinen 1  500 henkilötyövuotta. Henkilötyövuosi tarkoittaa yhden kokoaikaisen työntekijän vuoden työpanosta.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE