Politiikka

Feldt-Ranta Demarinuorten jäsenten suosikki SDP:n presidenttiehdokkaaksi

Ella Kaverma
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Ella Kaverma
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Ella Kaverma
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on Demarinuorten jäsenten suosikki SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Feldt-ranta sai 40,7 % äänistä Demarinuorten järjestämässä jäsenkyselyssä presidenttiehdokaskyselyssä.

SDP:n presidenttiehdokkuudesta kilvoittelevat Feldt-Rannan lisäksi kansanedustajat Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

– Presidentinvaalit ovat hyvä mahdollisuus käydä keskustelua Suomen asemasta ja toiminnasta maailmassa. Asenteet ja arvot ohjaavat kaikkea päätöksentekoa ja presidentinvaaleissa on kyse myös siitä millä arvoilla tätä maata johdetaan, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

– Suomen on oltava nykyistä aktiivisempi toimija maailmalla, ajettava feminististä ulkopolitiikkaa ja nostettava rohkeasti esiin tärkeitä ihmisoikeuskysymyksiä.

Tarvitsemme vahvan ja inhimillisillä arvoilla varustetun presidentin.

Esimerkiksi Venäjän saamelaisten ja suomensukuisten kansojen vaikea tilanne on Näkkäläjärven mukaan tosiasia, josta Suomen olisi syytä olla huolissaan.

– Siksi tarvitsemme vahvan ja inhimillisillä arvoilla varustetun henkilön Suomen tasavallan presidentiksi.

Demarinuorten jäsenkysely järjestettiin 29.6.-6.7.2017 ja kyselyyn vastasi 194 henkilöä. Kyselyssä sai ehdottaa vapaasti SDP:n virallisten ehdokasehdokkaiden lisäksi myös muita henkilöitä.

Äänet jakautuivat vastanneiden kesken seuraavasti: Maarit Feldt-Ranta sai 40,7 prosenttia annetuista äänistä, Tuula Haatainen 28,9 ja Sirpa Paatero 9,8 prosenttia.

Lisäksi 10 muuta nimeä saivat loput 20,6 % kyselyn äänistä. Esille nousivat esimerkiksi Mikkel Näkkäläjärvi ja Sanna Marin.

SDP järjestää presidenttiehdokkaasta jäsenäänestyksen elokuussa ja ehdokas valitaan puoluevaltuuston kokouksessa 2.9. Jyväskylässä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat