Nyheter

Full fart med Karis Svenska Pensionstagare

Foto: Erik Ekman
Från vänster Lotta Mutanen, Leena Hytti och Minna Yli-Tainio. I bakgrunden Tina och Kalevi Fagerström samt Gun Pihl.

Även om tidningsinformationen från föreningen har haltat under senaste tiden har de olika aktiviteterna hållit medlemskåren fullt sysselsatt.

ABL

 

 

Medlemsträffarna är första och tredje tisdagen i månaden och lockar många, i de flesta fall ungefär hälften av medlemmarna, ibland flera. Datorkursen som startades i MBI:s regi den 9 januari fortsätter och intresset för kursen håller i sig och det känns bra att delta med en så humoristisk och tålmodig lärare som Magnus Boberg.

Simhallsbesöken kom i gång 24 januari och fortsätter varannan tisdag. Bowlingspelet startade 2 februari och fortsätter också varannan vecka på onsdagar.

Den 16 februari hade vi nöjet att träffa Karis Pensionärer då vi inbjudits till vändagsträff i Karis Brankis och den 21 februari informerade provisor Madeleine Sjöberg från Karis Apotek. Hon lyckades få i gång en ovanligt livlig frågestund och många fick svar på sina frågor.

Försöket med promenader inom ramen för projektet ”Kraft i åren” lockade endast två deltagare men ett nytt försök skall göra senare. Den 5 mars besöktes Fallåker Teater och farsen ”Det stannar inom familjen”.

Det stadgeenliga vårmötet hölls den 7 mars och den 15 mars ordnades en fotovisning via datorprojektor där Erik Ekman visade foton från föreningens omfattande hemsida närmast med tanke på de som inte har den nödvändiga utrustningen att följa med informationen på hemsidan.

Västra Nylands välfärdsområde informerade den 21 mars om verksamheten och läget i vår region. Minna Yli-Tainio, chef på hemvårdssidan i Hangö, Ingå och Raseborg och Leena Hytti, serviceenhetschef för Seniorinfon i västra området samt Lotta Mutanen, serviceenhetschef för boendeservice i Ingå och Raseborg berättade och svarade på mötesdeltagarnas frågor.

Erik Ekman

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE