Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Haatainen: Eriarvoistuminen on myös turvallisuuskysymys – “Kehitysyhteistyömäärärahojen suunta takaisin kestävämmälle uralle”

– Meidän tulee ottaa nuoret mukaan päättämään omasta tulevaisuudesta, jotta sukupolvienvälinen oikeudenmukaisuus toteutuisi paremmin, Tuula Haatainen sanoo.

– Tämän hallituskauden alussa kehitysyhteistyön määrärahoja on leikattu voimakkaasti. Samalla sukupuolten välistä tasa-arvoa tukevaan työhön menevän rahoituksen suhteellinen osuus Suomen kaikesta kehitysyhteistyöstä on laskenut 44 prosentista 31 prosenttiin,  totesi SDP:n presidenttiehdokas kansanedustaja Tuula Haatainen tänään eduskunnassa.

– Puheet Suomen kehityspolitiikan tärkeimmästä painopisteestä menettävät uskottavuutensa, mikäli niihin ei kohdistu myös käytännössä riittäviä resursseja, hän jatkoi.

Eduskunta kävi tänään palautekeskustelun globaalista toimintaohjelmasta Agenda2030:sta.

– Agenda 2030 ei koske vain kehittyviä maita, vaan myös meitä. Naisiin kohdistuva väkivalta, perhevapaiden epätasainen jakaantuminen ja voimakkaan sukupuolittuneet työmarkkinat edellyttävät määrätietoista korjaamista kotimaassa. Eriarvoisuuden kasvu on iso yhteiskunnallisen turvallisuuden kysymys.

Tämän hallituskauden alussa kehitysyhteistyön määrärahoja on leikattu voimakkaasti.

Haataisen mukaan toimeenpano Suomessa ei saa jäädä vain puheen tasolle, vaan hyvin valitut suuntaviivat kaipaavat tekoja myös Suomessa.

– Ensi viikolla alkavassa budjettikäsittelyssä on tilaisuus vielä hallituspuolueilla korjata kehitysyhteistyömäärärahojen suunta takaisin kestävämmälle uralle. Kansainvälisen tuen avulla voimme auttaa ihmisiä selviytymään kotimaassaan.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE