Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

19.5.2023 06:26 ・ Päivitetty: 19.5.2023 06:31

Halla-aho luonnehti Venäjää gangsterivaltioksi – suositteli ”temppuihin” vastavuoroisuuden periaatetta

LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho saapuu hallitusneuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä 19. toukokuuta.

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mukaan venäläisten kanssa tulisi noudattaa vastavuoroisuuden periaatetta. Halla-aho kommentoi Helsingin Sanomien keskiviikon uutista, jonka mukaan Venäjä on jäädyttänyt Suomen Moskovan ja Pietarin edustustojen pankkitilit.

Demokraatti

Demokraatti

Halla-ahon mukaan Venäjä on ryhtynyt avoimesti gangsterivaltioksi.

– Olemme sillä tavalla hankalassa tilanteessa, että Suomi tulkitsee omia kansainvälisiä ja kahdenvälisiä sitoumuksia ja velvoitteitaan hyvin kirjaimellisesti ja tiukasti. Venäjä taas ei noudata mitään tekemiään sopimuksia ja sitoumuksia. Se asettaa Suomen aikalailla altavastaajan asemaan tällaisissa kysymyksissä. Mielestäni näihin temppuihin olisi järkevää reagoida vastavuoroisuuden periaatetta noudattaen, Halla-aho totesi Säätytalon aulassa perjantaina.

Hän ei täsmentänyt tarkemmin mitä vastavuoroisuus tässä tapauksessa käytännössä tarkoittaisi.

Halla-ahon mukaan Venäjä on ollut varsin paljon esillä hallitusneuvottelujen pöydässä numero seitsemän, jossa käsitellään turvallisuuspolitiikkaa ja maanpuolustusta.

– Ehkä enemmän siitä kulmasta, että minkälaista politiikkaa Suomen olisi syytä tehdä ja minkälaiseen lähitulevaisuuteen suomalaisten olisi syytä varautua silloin, kun puhutaan vaikka maanpuolustuksen rahoituksesta.

SÄÄTYTALOLLA neuvottelevat puolueet ovat maanpuolustustuksesta ja turvallisuuspolitiikasta Halla-ahon pääosin samoilla linjoilla. Näkemyserot liittyvät lähinnä yksityskohtiin ja julkisten varojen käytön priorisointeihin.

Lisää aiheesta

Halla-aho ei lähtenyt ennustamaan syntyykö Säätytalon neuvotteluista hallitusta.

– Minulla ei valitettavasti ole kristallipalloa mutta eiköhän lähitulevaisuus sen näytä.

Hän ei kommentoinut myöskään mahdollisia ministerihalujaan, mutta ei myöskään suoraan sulkenut niitä pois.

– Se on puoluejohdon ja eduskuntaryhmän päätettävä asia miten niiden nimitysten kanssa tehdään, jos sinne asti päästään.

Säätytalo hallitusneuvotteluissa käynnistyy kolmannen viikon viimeinen päivä. Edessä on vielä puolueita voimakkaasti jakavia aiheita kuten maahanmuuttopolitiikka. Kokoomuksen johdolla käytäviin neuvotteluihin osallistuvat perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU