Politiikka

Halla-aholle märkä rätti vasten kasvoja – Simon Elo höykyttää: ”Perussuomalaiset yrittää kaikkien aikojen käsienpesua”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Perussuomalaiset julkaisi tänään maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tunnistaa useita tuttuja linjauksia, mutta huomaa linjan radikalisoituneen puolueen jakautumisen jälkeen.

”Perussuomalaisista on tullut yleiseurooppalainen äärioikeistolainen yhden asian liike. Mikään muu kuin maahanmuutto ei perussuomalaisia enää aidosti kiinnosta. Suomalaisia pelotellaan väestönvaihdoksella ja seuraavaksi vastataan kirkkain silmin, että puolueessa ei ole rasismia. Jopa IT-alan asiantuntijoita ei haluta maahan, vaikka meillä on pula 10 000 koodarista ja esimerkiksi peliteollisuus ei saa riittävästi osaavaa työvoimaa Suomesta. Minkäänlainen maahanmuutto ei näytä kelpaavan perussuomalaisille”, Elo kommentoi ohjelmaa tiedotteessaan.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli laatimassa hallituksen 80-kohtaista turvapaikkapoliittista ohjelmaa, joka on lähes kokonaan säädetty eduskunnassa voimaan.

Sininen tulevaisuus julkaisi oman maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa viime vuoden elokuussa.

”Sinisten linja on, että Suomen oltava hyvä maa lainkuuliaisille ja kotoutumaan pyrkiville maahanmuuttajille. Suomen on oltava tiukka laittomasti maassa oleville ja rikoksiin syyllistyneille maahanmuuttajille. Siniset tarjoaa realismia ilman rasismia.”

Elon mukaan perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma kritisoi puolueen omia tekoja.

”Perussuomalaiset väittää, että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat johtuvat Suomen hallituksesta. Jos näin on, niin perussuomalaiset on siitä muiden mukana vastuullinen, sillä perussuomalaiset hyväksyi hallitusohjelman vuosina 2015 ja 2017. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli laatimassa hallituksen 80-kohtaista turvapaikkapoliittista ohjelmaa, joka on lähes kokonaan säädetty eduskunnassa voimaan. Nyt perussuomalaiset yrittää kaikkien aikojen käsienpesua”, Elo tulittaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat