Politiikka

Hallitukselle taas kovaa kritiikkiä: ”Mitähän ajattelevat lähihoitajat, lastentarhaopettajat ja laitoshoitajat, jotka hallitus vuosi sitten painosti leikkaamaan lomarahojaan?”

Ella Kaverma
Ella Kaverma
Ella Kaverma

SDP:n Antti Lindtman korostaa oikeudenmukaisuuden tärkeyttä yhteiskunnan rakentamisessa. Hänen mukaansa kansalaisten on vaikea hyväksyä hallituksen tekemiä leikkauksia, kun se samaan aikaan jakaa verohelpotuksia hyvätuloisille. Tästä esimerkkinä Lindtman luettelee muun muassa perintöveron alennuksen ja niin sanotun apteekkarivähennyksen.

SDP:n eduskuntaryhmän työvaliokunnan ja puoluejohdon kesäkokouksessa Oulussa puhunut Lindtman sanookin, että verokarkkien jako jatkuu edelleen ja hallitus aikoo kaiken kukkuraksi vapauttaa 121 000 kaikkein parhaiten ansaitsevaa solidaarisuusverosta.

– Mitähän ajattelevat ne julkisen sektorin koulunkäyntiavustajat, lähihoitajat, lastentarhaopettajat ja laitoshoitajat, jotka hallitus vuosi sitten painosti leikkaamaan lomarahojaan? Monestakaan tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta. Pienituloisilta otetaan, rikkaille annetaan lisää.

Lindtmanin mukaan hallitus otti vuosi sitten vallan ajaa työnantajapuolen kanssa yhdessä julkisen sektorin lomarahaleikkausta. Nyt sillä on valta perua tämä päätös.

– Minulla on tänä päivän yksi iso viesti hallituksen tulevaan budjettiriiheen. Perukaa siivoojien, lähihoitajien, ensihoitajien, opettajien, koulunkäyntiavustajien, keittiötyöntekijöiden ja muiden julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkaus.

Lindtamin mukaan tämä olisi ensimmäinen askel kohti oikeudenmukaisuutta.

– Se loisi tunnetta luottamuksesta, jonka varassa Suomea viedään yhä parempana seuraaville sukupolville. Se olisi myös piristysruiske kotimaiselle kulutukselle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat