Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Hallituksen päätöksellä olisi vakavia seurauksia, joita Orpo ei ole osannut edes ajatella”

iStock

Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden jatko on leikkausuhan takia vaakalaudalla, sanovat SDP:n kansanedustajat Johanna Ojala-Niemelä ja Anna-Kristiina Mikkonen.

Demokraatti

Demokraatti

– Hallituksen päätöksellä olisi vakavia seurauksia, joita Orpo ei ole osannut edes ajatella, Ojala-Niemelä ja Mikkonen sanovat tiedotteessaan.

Heidän mukaansa Orpon hallitus on romuttamassa erilliskorvauksen Etelä-Savon ja Lapin sairaalapalveluille, mikä tulee ilmi hallitusohjelman liitteestä. Korvauksen poistaminen tarkoittaa, että Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden jatko on vaakalaudalla.

– Pidämme tätä vastuuttomana ja ihmisten arkea merkittävästi heikentävänä. Hallituksen päätöksellä olisi vakavia seurauksia, joita Orpo ei ole osannut edes ajatella, Ojala-Niemelä ja Mikkonen (sd) sanovat.

Ojala-Niemelä ja Mikkonen toteavat, että hallitusohjelmassa todetaan, että alueiden perusterveyden päivystysyksiköt saavat toimia vuoteen 2025 asti mutta tietoa jatkosta ei ole.

– Tämä tulee myös vaikeuttamaan entisestään hoitohenkilökunnan rekrytointia. Lakkausuhan alla olevat sairaalat eivät houkuttele uusia työntekijöitä. Synkkä kierre olisi valmis.

– Vaadimme hallitusta tarkastamaan linjausta uudelleen ja säilyttämään erilliskorvauksen. Nyt on astuttava pois eriarvoistumisen tieltä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE