Politiikka

Harkimo parahtaa: Valinnanvapaus viety liian pitkälle – ”Näin rakennettuna sote olisi paras Suomelle”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustajan Harry Harkimon mielestä kokoomuksen hellimä valinnanvapaus on viety sote-esityksessä liian pitkälle. Harkimon mukaan koko uudistus pitäisi hoitaa Ruotsin mallin mukaan.

”Mikään yleinen etu tai tutkijoiden kanta ei tue maakuntamallia. Sitä kannattaa keskustapuolue, vaikka malli on lopulta haitallinen myös keskustan äänestäjille. Muut puolueet äänestäisivät maakuntauudistuksen kumoon.”

Harkimo kirjoittaa asiasta blogissaan.

”Meidän puolueemme taas haluaa maakuntauudistuksen vastineeksi näyttää ideologiansa mukaan, että yrittäjyyttä pitää kannattaa. Keinona on vain liian pitkälle viety valinnanvapaus. Ilman keskustaa sote rakennettaisiin sairaanhoitopiirien ympärille ja ilman meidän puoluettamme valinnanvapaus ulottuisi vain perusterveydenhuoltoon, kuten Ruotsissa.”

”Näin rakennettuna sote olisi paras Suomelle ja näinhän meidän pitäisi tehdä.”

Harkimon mukaan ihmiset odottavat, että poliitikot tekevät yleisen edun mukaisia ratkaisuja etenkin suurissa ja kauaskantoisissa kysymyksissä.

”Päätöksiä tehdään liikaa ideologien ja puolueiden vallan vuoksi. Ykkössijalla pitäisi olla Suomen ja sen kansalaisten etu.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat