Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Heinäluoma ärähtää kokoomukselle: “Jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä”

Jukka-Pekka Flander / SDP

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä tilanne, jossa kokoomus on vesittämässä Uudenmaan kuntien yhteisen MAL-sopimuksen.

Demokraatti

Demokraatti

Näin arvioi SDP:n helsinkiläinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Eveliina Heinäluoma.

Hän puolustaa päätöksiä, jotka ohjaavat kohti entistä toimivampaa joukkoliikennettä, ilmastotavoitteiden toteutumista sekä kohtuuhintaista asumista. Heinäluoma pitää kokoomuksen irtaantumista vastuuttomana.

– Joukkoliikenteen idea on liikuttaa ihmisjoukkoja. Se onnistuu parhaiten Suomessa Helsingin seudulla, jossa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista. Tarvitsemme valtion MAL-sopimusten kautta antamaa tukea, jotta pääkaupunkiseudulla voidaan rakentaa uusia raideyhteyksiä ja tarjota ihmisille kohtuuhintaisia joukkoliikenteen lippuja, Heinäluoma toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa “nyt olemme jälleen tilanteessa, jossa kokoomus sanoo yhtä ja tekee toista”.

– Puolue väittää olevansa sitoutunut ilmastotekoihin, mutta samaan aikaan taskuliinan takaa pilkistää suunnitelma, joka tekee Helsingin seudun päästötavoitteiden saavuttamisesta erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta.

HEINÄLUOMA toteaa, että kokoomus on myös ottanut erityistehtäväkseen kurjistaa pääkaupunkiseudun pieni- ja keskituloisia.

– Tämä näkyy puolueen malttamattomuudesta päästä leikkaamaan asumistukia ensi vaalikaudella. Kokoomus myös vastustaa kohtuuhintaisen asuntotuotannon lisäämistä pääkaupunkiseudulle. Kokoomuksen Helsinki on hyvä harvoille ja liian kallis kaikille muille.

Kokoomus yrittää poimia rusinoita MAL-sopimuksen pullasta.”

Hän painottaa, että raideliikenne parantaa pääkaupunkiseudulla liikkumista ja viihtyisyyttä sekä vähentää liikenteen päästöjä.

– Toimillaan kokoomus jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä ja pettää pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä käyttävät.

Kuntien maankäyttöä, asumista ja liikennettä linjaava MAL-sopimus on kokonaisuus, eikä siitä voi Heinäluoman mielestä irrottaa itselle mieluisia osia ja jättää vähemmän mieluisia huomiotta.

– Kokoomus näyttää jälleen todellisen luonteensa yrittäessään poimia rusinoita MAL-sopimuksen pullasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE