Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Heinäluomien podcast: ”Kisa on tasaista” – ”Kukaan ei voi vielä varmasti tuulettaa”

Jari Soini
Tytär ja isä, Eveliina Heinäluoma ja Eero Heinäluoma tekevät yhteistä podcastia.

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ylihuomenna sunnuntaina. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma puivat tuoreessa Heinäluomat – Et ikinä arvaa -podcastin jaksossa muun muassa kuntavaaleja.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Eero Heinäluoma toteaa gallup-lukemien olevan jännittäviä etenkin kolmen suurimman puolueen osalta.

– Kisa on tasaista. Minä varoittaisin luottamasta mihinkään gallupiin, Eero Heinäluoma toteaa.

Hänen mukaansa koko kevään on ollut poikkeuksellisen paljon niitä, jotka miettivät puoluevalintaansa.

– Mitä tässä loppusuoralla tapahtuu ja mikä kysymys nousee hallitsevaksi ihmisten mielissä, se sitten ratkaisee varmaan aika paljon vaalien tuloksen. Minun mielestä kukaan ei voi vielä varmasti tuulettaa vielä. Sunnuntain vaalitulos voi olla tosi yllätyksellinen. Sen takia kyllä kannattaa loppuun saakka jatkaa (kampanjointia) ja jokainen ääni merkitsee. Meillähän on kaupunkeja, joissa on kymmenellä äänellä ratkenneet valtuuston enemmistöt, Eero Heinäluoma sanoo.

”Tähän täytyisi varmaan nyt sitten jatkossa laittaa vähän stoppia.”

Eveliina Heinäluoma hakee jatkopaikkaa Helsingin valtuustossa.

Hän kertoo podcastissa yhteiskiertueestaan toisen ehdokkaan Hilkka Ahteen kanssa. He ovat kiertäneet yhdessä ympäri Helsinkiä.

– Se on kyllä edelleen havainto, että ihmiset ovat olleet ehkä koronavuodesta, tästä erityksestä johtuen tosi ilahtuneita siitä, että ovat päässeet ehdokkaiden, päättäjien kanssa juttelemaan, Eveliina Heinäluoma sanoo.

Puolueen puheenjohtajatenttien ja vaalikenttien keskustelujen teemat ovat olleet Heinäluoman mukaan samanlaisia.

Se ero Eveliina Heinäluoman mukaan on, että kentillä kiinnostaa konkretia eli säilyykä esimerkiksi lähiterveysasema, miten vanhuspalveluiden asiat kehittyvät ja mikä on päiväkotipaikkojen ja lähikoulun tilanne.

– Itse näin Myllypurosta, Itä-Helsingistä ponnistavana, pystyn kyllä hyvin allekirjoittamaan nämä ajatukset, että välillä tuntuu hassulta, kun Helsinkikin kasvaa ennätystahtiin, niin sitten meillä on vähän suuntana ollut se, että me viemme palveluja, kouluja ja terveysasemia kauemmas ihmisten arjesta ja kodeista. Tähän täytyisi varmaan nyt sitten jatkossa laittaa vähän stoppia ja arvioida uudelleen kasvun tuoma mahdollisuus, Eveliina Heinäluoma sanoo.

Lähipalveluiden puolesta puhuminen on ollut hänelle iso vaaliteema.

– Ihan tämän neljän vuoden aikana on huomannut, että se on kyllä asia, joka aidosti jakaa puolueita. Kyllä tässä keskittämisajatuksessa on vahvempi yhteisymmärrys kokoomuksen ja vihreiden kesken. Ja sitten meillä demareilla on nyt selvästi tämän kuluneen kauden aikana ollut vähän erilainen näkemys tai ehkä näkemys siitä, että tämä viime kaudella valittu linja ei oikein päde, Eveliina Heinäluoma toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE