Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Helsingin kaupungin järjestelmiin tehty tietomurto ei ole laajentunut – tietoon ei ole tullut väärinkäytöksiä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Helsingin kaupungin järjestelmiin tehty tietomurto ei ole laajentunut, tiedotti Helsingin kaupunginkanslia tiistaina. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole myöskään väärinkäytetty.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen.

Poliisi tutkii huhtikuun lopulla havaittua tapausta törkeänä tietomurtona.

Tietomurron teki mahdolliseksi teknologialtaan vanhentunut etäyhteyspalvelin. Kyseinen laite on nyt poistettu käytöstä, ilmoittaa kaupunginkanslia.

Asiaan liittyvät vastuukysymykset on määrä käydä perusteellisesti läpi.

HELSINGIN kaupunki niin ikään ilmoittaa tehostavansa tietoturvan ja tietosuojan johtamista sekä henkilöstön tietoturvakoulutuksia. Kaupungin johdolla on toimenpideohjelmat tietoturvan ja tietosuojan varmistamiseksi kaikilla toimialoilla.

-  On tärkeää, että myös vuoden 2025 talousarvion määrärahat ovat riittävät tarvittavien tietosuoja- ja tietoturvapanostusten toteuttamiseksi. Osa kaupungin toimenpiteistä liittyy jo olemassa olevien suunnitelmien vauhdittamiseen, kertoo pormestari Juhana Vartiainen (kok.) tiedotteessa.

Tietomurto on aiheuttanut paljon huolta ja kysymyksiä sekä asukkaiden että kaupungin henkilöstön parissa.

-  Olemme tiedottaneet tietosuoja-asetuksen mukaisesti mahdollisimman laajasti asiakasryhmistä, joiden tietoja on voinut joutua murron kohteeksi, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Kaupunki yhdessä muiden viranomaisten kanssa suosittelee, että omia henkilötietoja on hyvä suojata aktiivisesti. Tietomurron mahdollisiin kohderyhmiin kuuluvien on erityisen tärkeää olla valppaana tietojenkalastelun sekä huijaus- ja identiteettivarkausyritysten suhteen. Lisäksi on syytä muistaa, että Helsingin kaupunki ei koskaan kysy asiakkailtaan pankkitunnuksia, salasanoja, luottokortin numeroa tai muita tunnisteita puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai muulla tavalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE