Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Helsingin luottamuspaikat on jaettu – vasemmistoliitolle kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Juhana Vartiainen (kok.).

Neuvottelut Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta on saatu päätökseen kuntavaalien tuloksen pohjalta, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Demokraatti

Demokraatti

Pormestarikunnan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä toimialalautakuntien kokoonpanot on sovittu valtuustoryhmien kesken.

Kokoomukselle tulee pormestarin sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin paikat. Vihreät saavat kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, sosialidemokraatit kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikan ja vasemmistoliitto kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin paikan.

Kaupunginhallituksen 15:stä paikasta kokoomus saa viisi paikkaa (mukaan lukien pormestari-puheenjohtaja), vihreät neljä paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), sosialidemokraatit kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), vasemmistoliitto kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), perussuomalaiset yhden ja ruotsalainen kansanpuolue yhden paikan.

Kokoomuksen valitsema pormestari johtaa puheenjohtajana kaupunginhallitusta. Kaupunginhallituksen ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan paikat menevät vihreille ja sosialidemokraateille.

Vihreät saavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, kokoomus ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja sosialidemokraatit toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lisäksi on sovittu kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden johtoelinten puheenjohtajien ja jäsenten paikkojen jakautumisesta.

Neuvottelujen kerrotaan sujuneen hyvässä hengessä ja ilman viivytyksiä.

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin.

”Kiitän sydämellisesti kaikkia valtuustoryhmiä erinomaisesta yhteistyöstä ja rakentavasta toiminnasta”, sanoo kokoomuksen pormestariehdokas, neuvottelujen puheenjohtaja Juhana Vartiainen.

Neuvottelutuloksen mukaiset valinnat vahvistetaan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2.8.2121.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE